Читај ми!

„Будућност џеза“ – 31. Београдски џез фестивал

Београдски џез фестивал - најстарији и међународно најпризнатији српски џез фестивал, омиљен међу домаћом публиком, одржаће се по 31. пут од 28. октобра и трајаће до 1. новембра, под слоганом „Будућност џеза“!

Концерт једне од најсјајнијих нових звезда светске џез сцене најављен је за београдски џез фестивал - Хироми, 31. октобра наступиће у Дому синдиката.

Млада јапанска пијанисткиња је дугогодишња ученица Ахмада Џамала, као и штићеница Чика Корије, са којим је и успешно сарађивала.

Њен виртуозни приступ овом инструменту одушевљава нарочито младу публику широм света, а у нашој земљи се представља први пут у трију са двојицом великана савремене музике - џез басистом Ентонијем Џексоном и рок бубњаром Сајмоном Филипсом.

Џез је заиста постао глобална музика: ово је први пут у историји БЏФ да представљамо школу јапанског џез пијанизма!

Једно од првих великих открића Београдског џез фестивала публику очекује већ на отварању, 29. октобра у Дому омладине Београда, чим се на бину попне сјајни афроамерички саксофониста Џејмс Брендон Луис.

Овај уметник најмлађе генерације доноси изузетно ангажовани џез који превазилази жанровска ограничења, креирајући нови језик у коме се спиритуални колтрејновски израз укршта са хип-хоп наслеђем покрета Native Tongues.

Долазећи право из срца нових расних немира, Џејмс Брендон Луис доноси са собом звук тренутка, узбуркани нови дух џеза који преиспитује друштвене околности.

Поред представљања врхунских џезера из Сједињених Држава и најактуелнијих домаћих аутора, значајан део програма Београдског џез фестивала увек је састављен од наступа најинтригантнијих нових европских аутора.

Једна од њих је млада аустријска уметница Лиа Пале, чији ће нас свеж глас и специфичан сценски наступ, 30. октобра у Дому омладине Београда, подсетити на аутентичну европску музичку традицију у којој су џез и кабаре узбудљиво испреплетани.

На њеном репертоару су оригиналне обраде песама Хајнеа и Рилкеа.

Комплети улазница за 31. Београдски џез фестивал су у продаји преко Евентим мреже по промотивној цени од 2.900 динара за комплет улазница за главни програм и 1.200 динара за комплет улазница за поноћни програм.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 10. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије