Читај ми!

Почео „Нишвил“!

У Нишу је отворен 21. „Нишвил џез фестивал“. До недеље ће публику забављати више од 600 музичара из целог света.

У Нишкој тврђави вечерас је, наступом Омладинске филхармоније под вођством маестра Зорана Андрића, почео „Нишвил џез фестивал“.

Званични почетак фестивала означио је градоначелник Ниша Зоран Перишић, који је награду за животно дело уручио Јовану Маљоковићу, саксофонисти, композитору и учитељу џеза.

„За ове силне године, научили смо да препознамо добро и квалитет. Јован Маљоковић већ деценијама показује по целом свету шта је српска школа џеза“, рекао је градоначелник на уручењу награде.

Уз захвалност „Нишвилу“ што је обратио пажњу на његов рад, Маљоковић је рекао да се бори да Србија има добре фестивале као што је нишки фестивал џеза.

Главни програм се традиционално одржава с леве стране Тврђаве на „Скај“ и „Ерт“ бинама.

Као звезда овогодишњег "Нишвила" издваја се Сан Ра оркестар, који предводи 92 године стар Маршал Ален, најстарији извођач у историји тог фестивала, који наступа у суботу.

На овогодишњем „Нишвилу“ наступиће укупно 600 извођача на 90 концерата, на укупно 10 бина.

Новина је „Миднајт џез денс бина“, код изгорелих атељеа, на којој ће наступати ди-џејеви Joey Negro, Florian Keller i Paris ди-џеј соул систем.

Ту је и „Кристина“ бина, на којем музичари импровизују уз неме филмове, "Youth", где наступају млади џезери са делима Френка Синатре и Били Холидеј.

Организована је „Матине“ бина у Обреновићевој улици за пролазнике од 12 до 14 сати, док на "Welcome" стејџу, испред Тврђавског моста, музичари дочекују посетиоце фестивала од 18 до 20 сати.

Током трајања „Нишвила“, у Нишкој тврђави одржава се и фестивал стрипа "Стрипорама", где гостују најзанчајнији стрип цртачи из региона, који воде и радионице за посетиоце.

„Нишвил џез фестивал“ трајаће до 16. августа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара