Читај ми!

"Syleth" најбољи бенд 49. Гитаријаде!

Демо бенд "Syleth" из Хрватске победник је 49. Гитаријаде по одлуци стручног жирија. Међу награђенима и београдски „Свемирци“ и словеначка група "Up n' Downs". Завршницу рок смотре обележили концерти „Галије“, „Електричног оргазма“, „Генерације 5“ и 19. мото скуп на којем се окупило више од 3.000 бајкера.

"Syleth" најбољи бенд 49. Гитаријаде! "Syleth" најбољи бенд 49. Гитаријаде!

Наступима демо бендова, концертима „Галије“, „Електричног оргазма“, „Генерације 5“ и проглашењем победника завршена је 49. Зајечарска гитаријада.

Хрватској групи "Syleth" признање за најбољи бенд уручио је председник жирија Бранимир Локнер, а од компаније „Хајникен“ су добили гитару, преноси Танјуг.

"Syleth" долази из Ријеке и настао је почетком 2011. године. Та четворочлана постава различитим приступима рок звуку, као и комбиновањем музичких стилова оставља занимљив и јединствени утисак.

Песме им говоре о силама које покрећу људе и свет, о проблемима које појединац проживљава када се са њима суочава. Дебитантски албум More Than 60 Lies биће употпуњен и акустичном верзијом песме The User, за коју су средином 2014. године снимили свој први видео-спот.

Најбољи по одлуци жирија из Србије је бенд „Свемирци“ из Београда. Они су настајали неколико година, а постава се усталила у саставу гитаристе Владе, бубњара Радета, басисте Демира, Феђе Френклина на удараљкама и Сане (вокал и клавијатуре). Бенд је установио форму jam session-а за извођење наступа са утицајима фанка, блуза, рејв рока, афро бита и експерименталне музике.

Група "Up n' Downs" је најбоља по избору публике, а долазе из Словеније. Настали су 2009. године и свирају на различитим фестивалима и отварају концерте познатих словеначких бендова као што су „Сидарта“, "Mi2", „Биг фут“. Имају око 20 својих песама које говоре о њиховим животима, раду, идејама и искуствима.

Такмичаре је оцењивао жири на чијем је челу био Бранимир Локнер, док су чланови били: Драгиша Радуловић, Ненад Кузмић, Марко Ранђеловић, Душан Хедл (Словенија), Драгутин Матошевић (БиХ), Игор Полак (Хрватска), Панта Џамбазоски (Македонија) и Васко Громков.

Завршно вече 49. Гитаријаде употпунили су концерти група: „Дингоспо Дали“, „Мангров“, "Therapy?", као и наступ Мирослава Тадића и Браће Теофиловић.

Раније током дана Зајечар је брујао од моториста који су продефиовали центром града у оквиру 19. Мото скупа и изазвали пажњу становника и гостију тог града који су их радознало гледали и фотографисали.

Како је раније рекао директор Установе „Гитаријада“ Перислав Дуцић, овогодишња манифестација је премашила све рекорде како по броју посетилаца, броју демо бендова који су се пријавили, тако и по броју програма који су били организовани током протекла четири дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара