Читај ми!

Спрингстин за крај турнеје "U2"

Рок група "U2" окончала је турнеју по Северној Америци концертом у њујоршком Медисон сквер гардену. Крај су увеличали и веома уважени гости – рокер Брус Спрингстин и пар политичара Бил и Хилари Клинтон.

У ноћи између петка и суботе, на концерту којим је завршен низ од осам наступа "U2" у Медисон сквер гардену, певач Боно Вокс је поздравио „42. председника САД“ Била Клинтона и одао му почаст због труда на окончању сукоба у његовој родној Ирској.

Боно је потом поздравио напоре бившег председника и његове супруге Хилари Родам Клинтон, која је ушла у председничку трку, у борби против ХИВ-а и сиде, преноси Бета.

Ирски рокери свирали су више од два сата, а хиљаде посетилаца су певале њихове класике Pride (In the Name of Love) и Sunday Bloody Sunday.

Права бура одушевљења присутних уследила је за време биса, када је група извела на позорницу старог пријатеља, Бруса Спрингстина, који им се, са акустичном гитаром, придружио у извођењу мегахита I Still Haven't Found What I'm Looking For и обради стандарда Бена Е. Кинга Stand By Me.

И Клинтонови и Спрингстин имају тесне везе са "U2". Боно се појављивао на дешавањима у организацији Задужбине Клинтон, док је Спрингстин 2005. године увео ирску групу у Хол славних рокенрола. Такође је заменио Бона на концерту "U2" када се певач опорављао од пада са бицикла у Централ парку.

Њујоршким концертима завршена је северноамеричка турнеја названа Innocence + Experience, а на којој бенд промовише свој последњи албум Songs of Innocence.

Група на јесен креће на турнеју по Европи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се