Читај ми!

Потпуно другачија Гитаријада од 2016!

Oд следеће године, Гитаријада у Зајечару биће комерцијална манифестација, а улазнице по симболичној цени биће у продаји од септембра. Трајаће пет дана и већ се зна да ће међу извођачима бити „Парни ваљак“, Влатко Стефановски, Џибони.

Јубиларна, 50. Гитаријада биће боља од актуелног 49. издања, рекао је на конференцији за новинаре председник Скупштине града Зајечара Саша Мирковић.

Једна од новина тиче се трајања велике рок смотре - уместо четири, Гитаријада ће трајати пет дана, преноси Танјуг.

Мирковић је најавио концерте „Парног ваљка“, Влатка Стефановског и Џибонија и истакао да ће Гитаријади претходити велика манифестација у Београду за коју ће важити купљена карта за Зајечар, као и да ће у престоници Србије бити отворена канцеларија Гитаријаде.

Гитаријада је бренд Зајечара, навео је Мирковић, и потврдио да су овогодишња посета и број пријављених бендова у такмичарском програму рекордни.

Уз наду да ће Министарство културе и информисања следеће године више подржати Гитаријаду, Мирковић је подсетио да су за овогодишњи фестивал издвојили 500.000 динара, а да је Министарство туризма издвојило три милиона динара.

Директор Установе Гитаријада Перислав Дуцић истакао је да је 49. Гитаријада оборила све рекорде и по броју посетилаца, броју пријављених демо бендова и броју програма и напоменуо да су веома задовољни оним што су реализовали и да није било „искакања“ у програму који се одвијао на више локација у граду.

Уз обележавање 50. година фестивала, следећу Гитаријаду обележава и јубилеј Мото скупа који слави 20 година постојања.

Победници у категоријама најбољи по одлуци жирија, најбољи по одлуци жирија из Републике Србије и по укусу публике биће проглашени вечерас. Победник те најстарије рок манифестације у Европи ће добити гитару коју је обезбедила компанија „Хајникен“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се