Читај ми!

Група „Гуано ејпс“ промовисала нови албум на Гитаријади

На 49. Гитаријади бројна публика синоћ је имала прилику да чује концерт познатог немачког бенда „Гуано ејпс“ који је у Зајечару наступио у оквиру турнеје на којој промовише свој нови албум "Offline".

Исте вечери наступили су и Мр. Албино, "Scarlet Notes", „Кербер“ и „Лајбах“, као и седам полуфиналиста од укупно 14 колико их учествује у такмичарском делу.

Посетиоцима и жирију са по две песме представиле су се групе: "Y.О.X", „Свемирци“ и "Hiqulus" из Србије, „Мериан“ из Бугарске, „Синови“ и „Робинови Худови“ из Босне и Херцеговине и "Styleth" из Хрватске.

"World Music Stage" био је резервисан за промоцију културе Македоније и наступ бенда „Кора“, а на "Guitar Art Stage"-у уприличено је вече бразилске музике, док је у оквиру програма "Gitarijada Visual" отворена изложба илустрација из књиге „Илустровани рокенрол водич“ Давида Вартабедијана.

Такође, јуче је отворен и „Бајк камп“ на чијој бини наступају "Plutonia", "Diva Demolution", „Свети Грал“, "Madicine band" и „Персона нон грата“.

Такмичаре оцењује жири на чијем је челу Бранимир Локнер, док су чланови: Драгиша Радуловић, Ненад Кузмић, Марко Ранђеловић, Душан Хедл (Словенија), Драгутин Матошевић (БиХ), Игор Полак (Хрватска), Панта Џамбазоски (Македонија) и Васко Громков.

Победник 49. Гитаријаде биће познат последње вечери, у суботу увече.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се