Читај ми!

„Ван Гог“ и „Дубиоза колектив“ подигли Зајечар на ноге

Друго вече 49. Гитаријаде у Зајечару обележили су концерти бендова „Ван Гог“, „Дубиоза колектив“, „Хард тајм“, „Док 7“ и „Каризма“ који су наступили на „Рок бини“ док је „World Music Stage” био резервисан за „Ђуру и морнаре“ и „Вране камене“.

„Ван Гог“ предвођен Звонимиром Ђукићем Ђулетом још једанпут је показао како изгледа одлична свирка, добра комуникација са публиком и својом харизмом је одушевио све посетиоце који су упоредо са њим певали неке од њихових најпознатијих песама: Анђеле мој брате, Заувек, За твоје године, Прва и последња кап, Неко те има.

На „Гитар арт бини“ вечерас је концерт одржала група „Белтанго Трио“, а љубитељи визуелних уметности могли су да, у оквиру програма „Гитаријада визјуал“, погледају поставку 10. Међународног салона рок фотографије и изложбу фотографија „Из златног рудника Зорана Трбојевића“.

У оквиру такмичарског дела, на „Гитаријади“ је вечерас наступило седам полуфиналиста.

Млади демо бендови који су показали своје умеће су: М.Е.Ц.Е, „Крсташи“, "Hurleur" и "Jenner" из Србије, затим "Das Rage" и "Wind Stain" из Хрватске и "Up N' Downs" из Словеније.

Осталих седам полуфиналиста наступиће у петак, док ће победник бити познат у суботу, 1. августа.

Такмичаре оцењује жири на чијем је челу Бранимир Локнер, док су чланови: Драгиша Радуловић, Ненад Кузмић, Марко Ранђеловић, Душан Хедл (Словенија), Драгутин Матошевић (БиХ), Игор Полак (Хрватска), Панта Џамбазоски (Македонија) и Васко Громков.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се