Читај ми!

Све је спремно за почетак „Нишвила“

Више од 600 извођача, 90 концерата, 10 бина! Од 13. до 16. августа Нишлије и њихови гости моћи ће да уживају у музици захваљујући „Нишвил џез фестивалу“.

Организација главног и пратећег програма у потпуности је завршена, потврдио је директор „Нишвил џез фестивала“ Иван Благојевић – од 13. до 16. августа наступиће више од 600 извођача, бише одржано 90 концерата на 10 бина.

Благојевић је рекао да су плаћене авионске карте свим извођачима и да је већина добила 50 одсто аванса, а у наредне две недеље, колико је преостало до почетка Фестивала, долази најтежи део посла: постављање технике и бина, преноси Танјуг.

Било је тешко финасијски све затворити с обзиром на то да „Нишвил“ има само једног спонзора, да је Министарство културе дало милион динара, Град стао иза Фестивала, али је каснио са уплатама и тек се очекује помоћ Министарства омладине и спорта у вези са ангажманом волонтера, објаснио је Благојевић.

Када је реч о програму „Нишвила“, он је ове године окренут више класичном џезу, а мање комерцијалној музици. Предност је дата великим оркестрима.

„Имамо пет биг бендова, џез оркестар од 35 младих музичара из Лондона, омладинску филхармонију 'Наисус' са 60 људи који ће отворити Фестивал“, прецизирао је Благојевић.

Једина непознаница је остала да ли ће програм на Ривер стејџу трајати један или два дана. То је бесплатан програм који се организује у амфитеатру код споменика Шабана Бајрамовића.

Пратећи програм „Нишвила“ је комбинација добрих представа и радионица за децу.

Током наредних дана биће саопштен комплетан програм и сатница Фестивала, као и место одржавања концерата.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се