Читај ми!

Почела Гитаријада, гарантовани добри рифови и одлична забава

У специфичној атмосфери археолошког локалитета Феликс Ромулијана вечерас је град Зајечар отворио врата рок музичарима, пошто је на том месту отворена 49. Гитаријада.

Званично је почела доделом кључева града Зајечара роконачелнику овогодишње манифестације Ненаду Милосављевићу, познатом као Неша Галија, и уручивањем награде „Костадин Костадиновић Чауш“ музичару и новинару Владимиру Јанковићу Џету, преноси Танјуг.

Милосављевићу је кључеве града уручио градоначелник Велимир Огњеновић, а Јанковићу је награду предао заменик градоначелника Мирко Николић.

Пре те церемоније свечано је откривена табла поводом преименовања улице „4. јули“ у „Костадин Костадиновић Чауш“.

Улица у Зајечару је однедавно понела име тог продуцента и оснивача Гитаријаде, која је уз његово руководство постала најзначајнија рок манифестација у Југославији, али и на Балкану.

Програм се наставља вечерас, а на сцени ће наступити „Дарко Рундек карго трио“, Џибони и Влатко Стефановски, Никола Врањковић, "Giga Groovy Going Group" и победници 48. Гитаријаде бенд "D Zoo".

У оквиру такмичарског дела наступиће 14 бендова у полуфиналу. Оцењиваће их жири на чијем је челу Бранимир Локнер, а чланови су Драгиша Радуловић, Ненад Кузмић, Марко Ранђеловић, Душан Хедл (Словенија), Драгутин Матошевић (БиХ), Игор Полак (Хрватска), Панта Џамбазоски (Македонија) и Васко Громков.

Полуфинале ће бити одржано 30. и 31. јула, а финале 1. августа. На Гитаријади ће наступити и „Ван Гог“, „Дубиоза колектив“, „Хард тајм“, „Гуано ејпс“, „Кербер“, „Лајбах“, „Галија“, „Терапи“, „Генерација 5“, „Електрични оргазам“, „Ђура и морнари“ и други.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се