Читај ми!

Еминем и Џеј-Зи имају најбогатији речник у песмама

Амерички репери Еминем и Џеј-Зи користе најбогатији речник у својим песама, далеко испред Боба Дилана или „Битлса“, саопштили су стручњаци на сајту "MusicMatch" са седиштем у Болоњи.

Истраживачи Варун Јеваликар и Неш Вејл проучавали су песме 93 уметника, чији су албуми најпродаванији у свету из 25 музичких жанрова, међу којима хип-хоп, хард рок, кантри, реге, соул и гранџ.

На списку се, међутим, не налазе Брус Спрингстин, групе „Бич Бојс“ и „Дорс“, преноси Танјуг.

Највише речи користи Еминем (8.818 речи) док је просек око 2.677. На другом месту је Џеј-Зи с 6.899 речи.

Репер Тупак Шакур, који је убијен 1996. године, користио је 6.569 различитих речи у својим песмама.

Четврти на списку је опет репер Кање Вест с 5.069 речи, после чега долази легендарни Боб Дилан с 4.883 речи.

Музичари с „најсиромашнијим“ речником су Бери Вајт (1.731 реч), као и групе „Полис“ (1.885), „Нирвана“ (1.835) и „АЦ/ДЦ“ (1.788).

Најпродаванији уметници свих времена нису користили много речи, као што су „Битлси“ (1.872), Елвис Присли (2.531) и Мајкл Џексон (2.503), навели су научници закључивши да „што једноставније писање, чини песме популарнијим“.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 10. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије