Читај ми!

„Егзит“ заувек остаје у Новом Саду!

Оснивач и директор фестивала „Егзит“ Душан Ковачевић рекао је данас да тај фестивал остаје заувек у Новом Саду и да не постоји дилема да ли ће се одржавати на Петроварадинској тврђави.

„Егзит“ заувек остаје у Новом Саду! „Егзит“ заувек остаје у Новом Саду!

Ковачевић је рекао Танјугу да апсолутно не постоји никаква дилема око тога да ли ће „Егзит“ и у наредним деценијама бити на Петроварадинској тврђави јер је Тврђава, према његовим речима, велики интегрални део „Егзита“.

Он је рекао да се приче о пресељењу „Егзита“ понављају још од првог фестивала и сваке године се актуелизују по завршетку фестивала а да за њихово покретање не постоји ниједан једини разлог. О тој теми је беспредметно расправљати, поручио је Ковачевић.

Што се тиче управо завршене „Егзит авантуре“ на Петроварадинској тврђави и плажи Јаз, Ковачевић је рекао да је презадовољан у сваком погледу.

„Очекивали смо рекорде али нисмо очекивали рекордну посету која се догодила у суботу 11. јула (52.000 посетилаца) на 'Егзиту' и оно што је још важније атмосферу и на 'Егзиту' и на 'Си денсу' која је била, по речима и посетилаца и извођача, фантастична а поједини новинари су рекли да је позитивна атмосфера била толико јака да се могла опипати“, рекао је.

Ковачевић је истакао да све информације које добија говоре да делује да је овогодишњи „Егзит“ био најквалитетнији и најбољи у последњој деценији.

Оно што је Ковачевићу посебно упечатљиво су изјаве многих посетилаца и извођача да су овогодишњи „Егзит“ и „Си денс“ многима нешто најбоље што им се догодило.

„Када чујеш да неки извођач каже да му је то било најбољих два сата у животу или када неки посетилац каже да је то најбољих цетири или осам дана у његовом животу, онда заиста схватиш, с обзиром на то да су то изузетно јаке изјаве, да је 'Егзит' авантура ове године била нешто заиста посебно“, рекао је.

„Управо такве изјаве враћају назад сву ону енергију коју са тимом улажеш током целе године да се деси тих осам дана на Петроварадинској тврђави и на Јазу и то ти даје енергију да истрајеш и у наредној години како би приредио нешто још лепше“, додао је Ковачевић.

Он је рекао да је свестан да су лествицу квалитета подигли изузетно високо и да ју је тешко прескочити што је велики задатак јер и наредне године публици мораш приуштити исто тако добар ако не и бољи програм, у шта он верује да ће успети.

Оно на чему ће „Егзит“ у наредном периоду, по Ковачевићевим речима, радити јесте промоција региона Балкана, пре свега простора бивше Југославије, као атрактивне дестинације за омладински туризам.

С тим у вези су покренути и одређени кораци као што је потписивање уговора о сарадњи градова у региону (Нови Сад, Београд, Будва, Темишвар, Бањалука).

„На Балкану се сваких 50 година догоди по један рат, а ми желимо да изградимо 'Егзит' генерацију која ће да прекине са тим циклусом и да покаже да у региону живе неки млади људи који схватају да је будућност у сарадњи и толеранцији“, објаснио је Ковачевић.

Према његовим речима, повезивање по региону кренуло је стварањем фестивалске мреже која је отпочела са „Си денсом“ у Црној Гори прошле године а настављена са фестом „Револушн“ у Румунији, а биће проширена и са неким другим фестивалима који ће бити покренути у региону у наредном периоду.

Сјајан пример шта може да донесе таква сарадња кроз фестивалску мрежу је, према Ковачевићевим речима, прошлогодишњи фестивал „Си денс“ на коме је Црна Гора током донаторске вечери са 100.000 евра помогла настрадалима у поплавама у Србији.

Током ове године, осим уобичајених активности на припремама наредног „Егзита“ и „Си денса“, „Егзит“ тим ће активно радити на промоцији кандидатуре Новог Сада за Омладинску престоницу Европе 2018. где је Нови Сад ушао у финалну конкуренцију међу пет градова, а коначна одлука биће донета у новембру ове године.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара