Читај ми!

Aвантура звана Џон Њуман и Ману Чао „Ла Вентура“!

После Џона Њумана који је „распаметио“ публику и Ману Чао „правио хаос“ на Петроварадину! Програм на Главној бини отворила Сара Ренар, после ње наступили Душко Гојковић и „Биг бенд“ РТС-а. Оборен рекорд у броју посетилаца: 52.000 људи на Тврђави!

На Петроварадинској тврђави на забаву се не чека. Још у 19 часова провод је почео уз „Непријатељ прелази зеку“ и Јасера Ранџу на Future Shock, односно Реге бини.

Трећег дана 15. „Егзита“ програм на централној фестивалској бини отворила је хрватска певачица Сара Ренар, која је карту за наступ у Новом Саду обезбедила победом на конкурсу „Наступи на Егзиту 2015“.

Лeгенда трубе Душкo Гојковић, уз помоћ РТС-овог „Биг бенда“, направио је сјајан савремени микс џез, латино и шумадијских ритмова.

Нестрпљиво очекујући једно од највећих музичких открића у претходних неколико година, публика је већ уз прве тактове песме Blame It on the Night реаговала на Џона Њумана и на простору испред Главне бине готово да није било особе која се није њихала пратећи енергичног Британца.

Певало се хорски, од почетка па све до другог биса – својеврсне химне овогодишњег издања „Егзита“, песме Love Me Again.

У Денс арени од 22 играло се из све снаге уз музику коју је бирао Пепе. Љубитељи електронског звука, треће и главне вечери фестивала, имали су прилику да на овој бини виде и Мартина Гарикса и Томаса Џека.

Трећа ноћ била је резервисана и за домаћег ди-џеја Марка Настића. Овај ди-џеј је много пута на „Егзиту“ био последњи извођач, након чега је музика на Тврђави престајала, али овог пута је његов наступ обележио претпоследњу ноћ. 

Са Експлозив бине, сат после поноћи, зачула се грмљавина икона треш метала – бенда "Nuclear Assault", док је на Фјужн бини доминирао звук састава „Канда, Коџа и Небојша“.

Неприкосновене звезде треће вечери су Ману Чао и његов бенд, који су наступ почели двадесетак минута иза поноћи. Енергије није мањкало, а темпераментни револуционар брзо је оправдао титулу једне од највећих звезда 15. издања фестивала. 

Део публике остао је поред бине, јер се у једном моменту више није могло прићи ближе, па су остали ускраћени за поглед на извођаче.

„Хвала вам за енергију“, рекао је певач публици, а и овог пута, као и пре седам година, када је први пут наступио на фестивалу, бенд је одсвирао све хитове попут Clandestino, Mi Vida и Mala Vida, али и поједине необјављене песме. 

С обзиром на посећеност њихове претходне свирке на „Егзиту“, организатори су очекивали највећу гужву испред Главне бине

Прогнозе су се оствариле јер је оборен рекорд у броју посетилаца: 52.000 људи на Тврђави!

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара