Читај ми!

Шутка већ уз прве тактове „Moторхеда“

Земљотрес на Тврђави – пред препуним платоом испред Главне бине, друге вечери Фестивала наступио легендарни хард рок састав „Моторхед“. Хитовима "Ace of Spades", "Rock Out", "Killed By Death" прослављен 15. рођендан „Егзита“, али и 40 година постојања овог енглеског бенда.

Шутка већ уз прве тактове „Moторхеда“ Шутка већ уз прве тактове „Moторхеда“

Као што се и очекивало, наступ „Моторхеда“ био је спектакуларан!

Но, могло би се рећи да је састав публике био једнако занимљив! У њој је било вршњака чланова групе, али и много младих, спремних да наследе љубав према овој групи.

А сви заједно, компактно су уживали са уздигнутим прстима у облику рогова у хитовима We are Motorhead, Stay Clean, Rosalie, Doctor Rock...

Бацачи пламена, скакање и „сурфовање“ на рукама публике у првим редовима, Лемијев храпави глас... Права хипноза за љубитеље ове групе!

„Моторхед“ је одржао час за све нове генерације гитарских бендова уз похвале за енергију публике. Колико је то била важна ствар осталим извођачима, сведочи и чињеница да су се бендови са „Експлозив“ бине редом спустили да слушају култне нумере као што су Ace of Spades, Metropolis, Rosalie... 

Пред крај концерта, Леми је искористио прилику да пред десетинама хиљада фанова „Егзиту“ честита првих 15 година, уз напомену да је и њима четири деценије прошло у даху!  

Иначе, друго вече „Егзита“ је отворио састав „Омнибус“, а на „Фјужн“ бини је нешто пре осам часова своју свирку започео и млади рок бенд из Мађарске "Middlemist Red", основан крајем 2012. године, са својим хит деби албумом "Supersonic Overdrive".

На Главној бини је наступио и бенд "10 Code", који је један од 43 победника „Егзитовог“ конкурса „Наступи на 'Егзиту 2015'“.

„Егзит“ и Студентски културни центар Нови Сад, заједно су реализовали овај досад највећи конкурс за музичаре, а два места на главној бини изборили су управо грчки бенд "10 Code" и загребачка кантауторка Сара Ренар.

Након „Моторхеда“, на „Мејн стејџ“ је изашао млади британски поп певач Том Одел, ког су на почетку каријере звали младим Дејвидом Боувијем.

Пре наступа је рекао да је „Егзит“ у Великој Британији веома познат фестивал, како међу публиком, тако и међу извођачима. „За Егзит се зна код нас. Знају и извођачи и сви мисле да је фестивал сјајан, а они који нису до сада наступали, волели би да дођу, јер има добру репутацију“, нагласио је Одел у изјави за новосадски О радио

После Емели Санде прве вечери, био је ово још један емоцијама набијени концерт у духу овогодишњег слогана „Подели љубав“.  

Са потпуном другачијим ритмовима у односу на претходне тзв. хедлајнере, и песмама са свог деби албума Long Way Down, „натерао“ је тинејџерке да вриште.

Цане из „Брејкерса“ је поново наступио на овогодишњем „Егзиту“, овога пута са својом супергрупом „Шкртице“. 

"X-Bass" програм синоћ је предводио џангл бард Голди који је на Тврђави славио 20 година од изласка најутицајнијег бејс албума свих времена, наслова који уједно најбоље описује његов наступ - Timeless!  

И у „Денс арени“ је била велика ноћ, јер ће око два ујутру наступио мегапопуларни Хардвел. Простор са те стране Тврђаве је био претесан за све оне који су дошли да уживају у звуку који производи званично најбољи ди-џеј у свету у последње две године.

Његов наступ многи нису могли да слушају, јер је гужва била толика да су организатори из безбедносних разлога морали да затворе прилазе.

Као што се и наслућивало, друге вечери је број посетилаца био већи у односу на отварање, што је Танјугу потврдио и директор комуникација „Егзита“ Сагор Мешковић који је рекао да је кроз капије прошло 47.000 посетилаца.

Тиме је рекорд на Петроварадинској тврђави из 2007. године скоро досегнут, а вечерас се очекује и његово званично обарање јер у Новом Саду трећег дана Фестивала наступају Ману Чао, Џон Њумен, Мартин Гарикс, Марко Настић, „Канда Коџа и Небојша“, „Феуд“...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара