Читај ми!

Кад одлазиш с тврђаве, видиш излазак Сунца!

Више од 50.000 људи, како се очекује, биће наредних дана гости „Егзитове“ рођенданске журке. Неки су претходних година пропустили, али већина ипак има искуства са фестивала. Нови Сад је пун „егзиташа“, али највише их је ипак у кампу. Проверавали смо да ли је тамо и провод најбољи.

Неко у парку, неко у кампу. Овако изгледа Нови Сад. Дан после „Егзитовог“ рођендана.

„Кренули смо на спавање око 6 ујутру, што је прилично рано. Ми немамо фестивале у Аустралији који трају целу ноћ и нисмо знали да је овако добро. Али, кад одлазиш са тврђаве видиш излазак сунца“, кажу 23-годишња Ејми и 27-годишњи Мет из Аустралије.

Млади се забављају, а ни њихови домаћини се не буне превише. Петнаест година је, кажу, довољно да се навикну на буку, понекад и у стану.

„А вас интересује зашто ми не смета? Да. Зато што сам ја педијатар у пензији, па сам навикао да деца галаме“, духовито је је одговорио један Новосађанин.

„Увек је галама ноћу. Ја сам на петом спрату, баш галама се чује. А тврђава је осветљена као Лас Вегас!“, додаје његова суграђанка.

„Волимо живот и волимо цео свет. То је лепо, треба неговати“, истиче једна госпођа.

Смештаја има довољно, али у граду влада нелојална конкуренција. Многи Новосађани издају станове и собе, а да не плаћају боравишне таксе. Угоститељи кажу да им то угрожава профит.

„Људи који издају станове без пореза, су издали јако велики број станова и учинили су јако велику штету колегама који су тек кренули са овим послом. Ми који смо у овом послу 4-5 година имамо сталне госте који знају какав им квалитет пружамо“, објашњава Игор Ерхартич, власник хостела.

Поједини туристи нису хтели да ризикују.

„Желео сам да останем у хостелу да бих упознао више људи, из целог света и локално становништво“, каже Британац Ники.

Сара, његова сународница сматра да је боље бити смештен ван кампа и упознати мало град.

Плаћају смештај, али спавају најдуже четири сата. На ногама их држе адреналин, а у случају „Егзитовог“ кампа - караоке и друштвене игре.

Шта је најважније што треба да понесете када идете на камповање? Влажне марамице. Много тоалет папира и четкице за зубе.

За око 30 евра по особи, „Егзит авантуристи“ могу да остану у кампу седам дана, а многи од њих, којима журки није било довољно, одавде одлазе на „Си денс“ фестивал.

Са око 5.000 посетилаца из чак 60 земаља света, највећа целодневна журка одвија се заправо овде у „Егзитовом“ кампу. А када сви они имају још три дана да се друже и упознају, коме је онда уопште до одмора?

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара