Читај ми!

Бакице са Окинаве - поп атракција у Јапану!

Певају и плешу и шале се да „куцају на врата раја“ - просек година им је 84, али оне су нова поп атракција у Јапану. Група долази са архипалага Окинава и зове се „КБГ84“, што је алузија на њихове године, али и суперпопуларни тинајџерски бенд „АКБ48“.

Пореклом са јужног острва Кохама, у архипелагу Окинава, ове распеване бакице, чланице групе „КБГ84“, освојиле су публику песмом Хајде плеши, острво Кохама која је постала инстант хит.

Њихов успех их је, како кажу, врло изненадио, посебно када су чуле да су распродале турнеју у Јапану и да их називају новим „идолима“.

„Мислила сам да се реч 'идол' односи на особу која је имала дуг живот и куца на врата раја“, рекла је једна од 33 чланице бенда, 92-годишња Томи Менака.

„Драго ми је да нас тако зову од када сам сазнала да тај израз заправо значи уметник“, додала је уз осмех ова старица која као и њене другарице наступа у традиционалном, шареном кимону.

Пре него што изађе на сцену обавезно одложи штап: „Ноге ми више не клецају. Најсрећнија сам када певамо“.

Менака има улогу „фронтмена“ групе. Објашњава да кондицију одржава свакодневним обављањем кућних послова, а да не хаје превише за здраву храну.

„Волим месо и слаткише“, признаје времешна певачица, додајући да је „тајна“ њеног лепог изгледа у томе што „увек седи у хладу када су напољу велике врућине“. „Морам да бринем о својој кожи. Још увек сам млада духом!“, истиче она.

Њена другарица Хидеко Кедамори (86) наводи да су све оне у одличној форми.

Чланице „КБГ84“ су свесне своје популарности.

„Осећамо се као звезде у Токију. Сви су у публици имали широк осмех који нам је давао енергију да још боље певамо. Благословене смо што смо рођене на Кохами. Наше песме говоре о нашем острву и природи, китовима и делфинима“, објаснила је Кедамори.

„Када су се по завршетку наступа гледаоци руковали с нама, знала сам да смо успеле!“, навела је.

Група је основана на иницијативу музичара Кикуа Цучиде, који је провео више од 20 година на Кохами, острву од 600 становника на крајњем југу Јапана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара