Читај ми!

На „Егзиту“ гости из више од 60 земаља

Јубиларно, 15. издање фестивала на Петроварадинској тврђави привући ће госте из више од 60 земаља, међу којима ће најбројнији бити Британци и Холанђани, а укупно се очекује око 15.000 гостију из иностранства.

Извесно је да ће сваке вечери „Егзита“ кроз фестивалске капије проћи више од 40.000 посетилаца, а у петак и суботу тај број би могао бити и већи од 50.000, рекла је Танјугу Јелена Галетин, портпарол „Егзита“.

„С обзиром на то да је интересовање заиста велико и највеће до сада, 'Егзитов' тим је учинио кораке да се, уколико буде потребе, прошире капацитети фестивалског простора, што би било први пут у историји тог фестивала", открила је Галетин.

Према њеним речима, сви посетиоци „Егзита“, посебно они смештени у кампу обрадоваће вести хитрометеоролога да у наредна четири дана не би требало да буде падавина, те да ће температуре бити пријатне – око 30 степени Целзијуса.

Говорећи о првом дану 15. „Егзита“, Јелена Галетин је истакла да ће на достојан начин бити обележен велики јубилеј.

„Оно што ће посетиоци моћи да виде и у чему ће моћи да уживају јесте величанствени ватромет који ће вечерас око поноћи бити уприличен поводом рођендана 'Егзита' и почетка овогодишњег фестивала“, нагласила је портпаролка фестивала.

Јелена Галетин је додала да је припремљен низ ванфестивалских активности у којима посетиоци могу да учествују, а посебно атрактивне ће бити интерактивне бине, познатије као „одиграј и отпевај“, где ће сви они који желе моћи да покажу своје умеће у плесу и певачке способности.

Ту је и традиционални Караоке стејџ, који ће сигурно као и сваке године привући пажњу.

Петнаести „Егзит“ званично се отвара концертом „Гоблина“ у 20 сати, мада ће капије „Егзита“ бити отворене сат раније. Звезда прве вечери је Емели Санде, а публику ће за њен наступ загрејати "Clean Bandit".

„Након Емели Санде, око два сата по поноћи наступиће, како ми волимо да кажемо, музички оснивач 'Егзита' – Рони Сајз“, рекла је Галетин.

Све службе спремне су за почетак највеће журке у Европи и госте, истакла је Јелена Галетин додајући да од данас више нема попуста на улазнице, већ да важе само пуне цене.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се