Читај ми!

Бреговић, „Ван Гог“, „Лет 3“ за крај „Арсенал феста“

Завршно, треће вече „Арсенал феста“ у Крагујевцу протекло је у знаку наступа Горана Бреговића, али и „Рундек карго трија“, „Ван Гога“, групе „Лет 3“ и многих других, док је коначно лепо време у суботу привукло чак око 10.000 посетилаца!

Укупно током три фестивалске вечери, пето издање „Арсенал феста“ посетило је око 21.000 Крагујевчана, али и бројних љубитеља музике из читаве Србије, као и земаља бивше Југославије, којима није сметало ни кишно време у четвртак и петак да дођу у простор „Кнежевог арсенала“.

Горан Бреговић је у суботу на главној бини са својим „Оркестром за свадбе и сахране“ и певачем Аленом Исламовићем, обележавао 40 година „Бијелог дугмета“, али је у наступ уклопио и своје неизоставне хитове какви су Месечина, Калашњиков... 

Бреговић је наступ почео скандирањем Југославији (Пљуни и запјевај), да би уследио, до ситних сати, пресек свих фаза „Дугмића“, од Не спавај мала моја до Напиле се улице, уз грлено певање публике која је испунила простор „Кнежевог арсенала“. Посебно треба истаћи пријатна изненађења - Замисли и Зар не видиш да правим будалу од себе

За оне којима је од труба милија акустика, одсвиране су Те ноћи кад умрем, Ево, заклећу сеНакон свих ових година, Има нека тајна веза... Исламовић је још једном показао да је у изврсној вокалној форми.

Моћан фестивалски сет је, уочи Бреге и компаније, на главној бини лансирао „Ван Гог“. Ђуле и екипа су моментално подигли на ноге „Арсенал“ уз Коло (Лудо луда), да би шетња кроз стандардан репертоар хитова (За године твоје,Танка нит, Киселина, Брод од папира, Неко те има...) била завршена најупечатљивијом песмом са актуелног албума Неумерен у свему - Анђеле мој брате.

Никола Пејаковић Коља је, како је рекао, први пут у животу дошао у Крагујевац, а судећи и по његовој и по реакцији публике, свирку са „Гробовласницима“ у срцу Шумадије памтиће по добром.

За спектакл на Гарден стејџу у суботу били су задужени „Рундек карго трио“ и „Лет 3“. Поред нумера са последњег албума Мостови, Дарко Рундек је у Крагујевцу прошао кроз већи део своје каријере, укључујући и хитове из периода „Хаустора“ попут Узалуд питаш, Би могао да могу...

Фантастичан наступ завршио је Апокалипсом у којој га је публика у препуној „Заставиној башти“ чак и надјачала у једном тренутку.

„Лет 3“ су Крагујевчанима представили музичко-сценски спектакл. Фронтмен Прља је током наступа променио три различите одевне комбинације, а на крају је бину напустио само у танги.

Хрватски бенд је испуњавао сваку жељу публике, а нису изостали ни највећи хитови попут песме Дјете у времену.

Вече на Гардену отворили су Дингоспо Дали, а потом се могао чути хеви звук - наступила је крагујевачка група "Black Crown Empire", а онда и новосадски „Пикник“, чији су чланови били обучени у радничке комбинезоне. Сценски упечатљив је био и панк бенд „Болесна штенад“, који су хитове Инфостан, Лоше, лоше... испоручили осликаних тела. Финале на Гардену је припало реге саставу "Irie FM".

Уз такмичење на Jelen Аir Guitar бини, публика „Арсенала“ је могла да прати и програм на Експлозив ди-џеј бини, где су до раних јутарњих часова наступали Никола Вемић, Адам Тaч, Батрић и Миву и Леа Добричић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије