Читај ми!

„Арсенал фест“, одлична забава уз „Бркове“, С.А.Р.С, Блажу...

Друге вечери „Арсенал феста“, у инат киши која је претходно падала читав дан у Крагујевцу, око 6.000 посетилаца окупило се због наступа „Бркова“, С.А.Р.С.-а, „Забрањеног пушења“, Инспектора Блаже и бројних других извођача.

Загребачки „Бркови“ и њихов фронтмен Шемсо приредили су у петак турбофолк-панк шоу изводећи сет хитова попут Опасно се дрогирам, Мала, Швалер, Знанац...

„Кад сам у Србији, ја сам срећан, ништа ми више не треба“, поручио је у једном тренутку Шемсо, који је енергичан и откачен наступ завршио у доњем вешу!

Шемсо се вратио на бину и за следећи наступ београдског С.А.Р.С-а, прикључивши се у дуетској Ти, ти, ти. С.А.Р.С је, за сваку похвалу, прописно освежио и истумбао сет листу, а у сјајном наступу поред ударних фаворита попут Лутке, Перспективе и Буђавог лепца одличан пријем су имале и песме са новог албума - уводна Острво пусто, Пролеће и, поготово, убедљива балада Нека те крај мене.

Да сјајна забава потраје скоро до зоре на главној бини, смештеној на простор „Кнежевог арсенала“, фабрике муниције из 19. века, побринуло се сарајевско-загребачко „Забрањено пушење“ фронтмена Сеје Сексона.

Загрејао се, како воли Сејо Сексон да каже, Вембли одмах од уводне Пос'о, кућа, биртија. „Пушење“ је публику провело кроз уобичајен колаж непролазних песама из свих фаза бенда. Посебна симболика - Југо 45 у Крагујевцу!

Свирке на централној бини отворили су „Шаркс, снејкс енд плејнс“ са завршном Небеском механиком као главним адутом, а „Ритам нереда“ чврстом и бескомпромисном свирком поставили су сјајан темељ за спектакуларно вече уз Десет година и Пут безнађа грлено је певао цео „Арсенал“.

Ништа мање од спектакла није се очекивало ни од Инспектора Блаже и „Кљунова“ на Garden бини смештеној у „Заставиној башти“! Самозвани краљ шумадијског рокенрола изашао је на „баштенску бину“ у Елвис Присли стилу, да би заређао своје „националне мега хитове“ попут Доле, доле, Диско микс, Дуле Савић... Шумадијски твист.

За Лепа си Памела тражио је од присутних да се чује „од Крагујевца до Калифорније“. Наступ у крцатом Гардену завршио је песмом Чудна шума.

Претходно, „Самостални референти“ су грмљавином гитара и звоњавом труба озбиљно усијали атмосферу у „Заставиној башти“. Свој најјачи адут Живот је сан сачували су за сам крај наступа, међутим, потом су се ипак на упорно инсистирање публике, и уз Блажино одобрење коме су упали у термин, вратили да одсвирају још једну нумеру.

Запажен наступ имали су и „Артан Лили“, уз чији су највећи хит Ако станемо ту плесали и певали скоро сви присутни у испуњеној башти. Програм на Гардену отворио је београдски бенд „Кора“, а после њих аплаузе су побрали и "Ewen", као и крагујевачки метал бенд „Форевер сторм“. Друго вече су за најупорније, у јутањим часовима, затворили „Канда, Коџа и Небојша“.

Посетиоци „Арсенал феста“ су и друге вечери могли да учествју у такмичењу за најбољу ваздушну гитару на Јелен Air Guitar бини, а до раног јутра на Експлозив ди-џеј бини наступали су Факир, Клаус, "Someone Elese" b2b "Codex" with MC.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије