Читај ми!

Шта смо од Робија очекивали, а шта смо добили

Он је харизматичан, провокативан, спонтан, духовит. Све то смо претпостављали и са правом очекивали да концерт само потврди. Очекивали смо и да ће неке шале и неки делови концерта кокетирати са сексуалношћу на начин који се граничи са добрим укусом. Очекивали смо да ћемо слушати неких 20 до 25 песама од којих је већина изузетно популарна.

Очекивања су била велика с обзиром на статус мегазвезде који Роби Вилијамс ужива скоро две деценије.

Слика младог непредвидивог бунтовника који напустивши дечачки бенд (Take That) покушава свим силама да докаже да том углађеном и извештаченом свету поп музике не припада, јер жели више индивидуалности, више раскалашности, то је слика Робија Вилијамса која се деведесетих урезала у свест конзумената поп културе. А концерт даје драгоцену могућност да се конструисана слика упореди са реалном.

Роби Вилијамс је и даље неуморан и изузетно забаван у тој својој раскалашној духовитости.
У концерту видно ужива, као што свих ових година ужива у статусу звезде. Труди се да са публиком оствари што приснији контакт (што је велика вештина када испред вас стоји око 30.000 људи), а у исто време труди се да одржи висок ентузијазам међу музичарима на сцени.

Концерт пред овако великим аудиторијумом разоткрива природу песама и више него што би требало.

Поп хитови који звуче лепо, певљиво на музичким уређајима, уживо немају ту пуноћу и снагу, а та чињеница постаје болно видљива када Роби између својих хитова запева песму „Квина“, „Лед цепелина“ или Џоан Џет.

Ни његов глас нема капацитет потребан за овакав простор, мада он добро пева и труди се, баш видно. У пиану звучи неупоредиво боље, онако како звучи када његову песму чујете на радију, на пример.

Када је певао песму својој ћерки (и телефоном снимао и себе и море људи око себе) изгледао је толико дирнут да је овај гест мало коме могао да делује превише лично. А када му се после тога на сцени придружио и отац, цео породични сегмент деловао мало претерано.

Генерално, у свету поп музике слика звезде из медија и стварна слика о која се стиче на концерту неретко су разочаравајуће различите. Индустрија ради на креирању имиџа, а концерт на разоткривању.

У овом случају, одступања нису била толико велика да Роби Вилијамс разочара своје обожаваоце. Али не заборавимо оно најважније: нити смо ми као публика разочарали њега, нити су организатори разочарали било кога. Концерт је протекао и најбољем реду, а Србија је још једном показала лице информисаности и доброг укуса.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије