Читај ми!

"Wovenhand" сутра у Дому омладине

Амерички бенд "Wovenhand" одржаће концерт 25. априла у дворани „Американа“ Дома омладине Београда у организацији промотерске куће „Лонг плеј“.

„На наше концерте људи не долазе само зато што се бенд задесио у вашем граду. Знају у шта се упуштају ако дођу. Читали су или чули о нама. Ово није забава, наши концерти нису журке, чак могу бити помало неугодни. Али људи свеједно долазе, очигледно не због хитова, јер их немамо. Наши концерти су комуникација“, каже вођа групе Дејвид Јуџин Едвардс.

"Wovenhand" се не може описати уобичајеним терминима и ставити у уобичајене оквире. Њихов звук је органска мешавина неофолка, построка, панка, алтернативног кантрија и алтернативних звукова, наводе организатори.

Све то је средство за Едвардсово исказивање духовног и непрекидно духовно самоиспитивање. Понекад тужан, понекад не, "Wovenhand" је увек незабораван по духу и по звуку.

Они су показали прве знаке живота деби албумом Woven Hand (2002), у тренутку док је Едвардсов главни бенд "16 Horsepower" био још увек активан, премда су његова три члана већ била почела полагано да се међусобно удаљују.

Много година касније "Wovenhand" је дефинитивно изашао из сенке поменуте групе, па су до сада објавили седам албума који су усрећили старе фанове, придобили нове и показали стално музичко напредовање.

У последње две деценије, Едвардсов богат рад у оба бенда надахнуо је генерације музичара широм алтернативног музичког света.

Улазница за концерт од 1.400 динара може се купити на благајни Дома омладине Београда, односно преко мреже „Евентим“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара