Читај ми!

Eмели Санди на отварању „Егзита“!

Позната соул и ритам и блуз певачица Емели Санди, тренутно један од најтраженијих женских вокала, наступиће 9. јула на отварању јубиларног, 15. издања фестивала „Егзит“ на Петроварадинској тврђави.

Емели Санди отвара посебну програмску целину овогодишњег „Егзита“ коју чине аутори најслушанијих песама у савременој популарној музици који лично пишу своје песме и иза којих не стоје тимови професионалних композитора и текстописаца.

Међу њима су имена са првих места светских топ листа: "Clean Bandit", Џон Њуман, Том Одел, "Milky Chance", "Hardwell", Мартин Гарикс и Оливер Хелденс, наводи се у саопштењу организатора „Егзита“.

Највеће звезде нове генерације наступиће уз проверене великане као што су "Motorhead", "Faithless", Ману Чао, "Napalm Death", Рони Сајз, Голди, Крис Либинг, Адам Бajeр...

Емели Санди, британска звезда замбијског порекла, власница је три сингла са првог места светских топ листа и најпродаванијег европског албума у 2012. и 2013. години.

Будући да је албум провео чак 64 недеље у првих 10 на листи најпродаванијих, Санди је и званично оборила рекорд који су преко 50 година држали „Битлси“.

Награђена са три БРИТ и три МОБО награде, уз бројна признања угледних часописа као што су "Elle", "Q Magazine" и "Harper's Baazar", 28-годишња кантауторка добитница је и две престижне статуе Ajвор Новело за изузетан композиторски рад.

„Певачица на коју су утицали многи, али чији звук је само њен, јединствен“, написао је својевремено Њујорк тајмс о Емили Санди, мислећи на чињеницу да је Санди прва права ритам и блуз дива на светској сцени у овој деценији, после пар прошлих које су обележиле њени узори са којима је редовно упоређују, као што су Витни Хјустон, Лорин Хил, Марy Џеј Блајџ или чак Нина Симон и Арета Франклин.

Охрабрујући утицај на Санди имала је Фрида Кало, чији је лик истетовирала на рамену када се посветила музици, и поред завршених студија медицине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво