Читај ми!

Почиње "Resonate“ фестивал

Више од 20 светски признатих извођача електронске музике, највећа домаћа имена домаће електро сцене, две програмске целине и много тога још очекује током шест дана посетиоце београдског "Resonate" фестивала који почиње данас.

Фестивал Resonate, од данас до 18. априла, угостиће на неколико локација у Београду више од 20 светски признатих извођача савремене електронске музике.

Програм чине две целине - Live и Conference, најавили су организатори. Live програм се бави улогом и утицајем савремених технологија на музику, новим тенденцијама у музици уопште, теоријом и праксом, преноси Танјуг.

Овај програм обухвата дневне активности прва три дана у Дому омладине Београда, као и вечерње током свих шест дана фестивала.

Conference програм ће трајати од четвртка до суботе и оджаваће се у згради Југословенске кинотеке, Коларчевој задужбини и просторијама Удружења културе „Пароброд“.

Овај програм је суштина Resonate фестивала - платформа за повезивање, размену знања и едукацију, јер спаја уметнике и истраживаче у бављењу позицијом технологије у уметности и култури.

Радионице, предавања, изложбе, презентације, панел дискусије, пројекције и изузетни аудио-визуелни перформанси чине овај део програма фестивала.

У оквиру Resonate фестивала у четвртак, 16. априла у београдском клубу "The Tube" наступиће Енди Стот из Манчестера и његов колега Роб Клаут из Барселоне, као и домаћи продуценти Јан Немечек и Thinker.

Четвртог дана фестивала (16. априла) представиће се и Емика, посебним наступом у Дому омладине Београда.

Емика је чешког порекла, а живи у Берлину.

Врсни је класични музичар, а електронску музику је представљала под етикетом Ninja Tune.

Resonate је претходне три године био распродат пре свог почетка.

Број посетилаца мери се хиљадама, а већину чине странци.

Овогодишњим Live програмом фестивал жели да анимира локалну публику, због чега су у понуди и појединачне улазнице.

Комплет карaта кошта 14.650 динара, за музички део 6.750 динара, а дневна карта је 1.250 динара. Карте се могу набавити на свим продајним местима „Евентима“. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара