Читај ми!

Бајага сезону отвара у Швајцарској

„Бајага и Инструктори“ прве концерте у 2015. години одржаће током зиме у Швајцарској и Шведској, а данас се албум „Даљина, дим и прашина“ коначно појавио на ЦД-у први пут самостално, без збирке поезије „Водич кроз снове“ која га је до сада пратила.

Бенд Момчила Бајагића очекује најпре концерт 27. фебруара у клубу "Elite" у швајцарском Цириху, а потом свирају 6. марта у "Musiken Husu" у Гетеборгу и 7. марта у "Moriska paviljongen" у Малмеу.

Београдски бенд свира и 14. марта у „Цветличарни“ у Љубљани.

„Прошле године смо јако пуно свирали и урадили доста тога у Србији и региону, тако да смо одлучили да се ове године више оријентишемо ка иностранству. У Шведској мислим да смо свирали пре 15 ако не и више година, тако да је сада одлична прилика за повратак у Гетеборг и Малме“, каже Бајага.

Управо је једно давнашње гостовање у Шведској било надахнуће Бајаги да за албум Музика на струју (1993) направи песму На грани, која на ироничан начин говори о сукобу менталитета и пролематичном искуству са шведским цариницима почетком деведесетих.

„Све што је у тексту песме На грани мање-више је било истина. То је било време санкција, када смо у иностранство ишли са доста тешкоћа и свуда летели преко Будимпеште. Песма је одговарала оном времену и одавно је немамо у репертоару", објашњава Бајага.

Албум Даљина, дим и прашина појавио се у јуну 2012. године заједно са Бајагином првом књигом песама „Водич кроз снове“, као заједничко издање промотерске куће „Лонг плеј“ и Вечерњих новости.

„Лонг плеј“ у јануару 2015. године хваљени албум „Бајаге и Инструктора“, са кога су били хит синглови Ако треба да је крај, Даљина, дим и прашина и Време, објављује на ЦД-у у дигипак паковању.

ЦД ће се појавити ових дана у београдским продавницама „Југотон“ и „Далас мјусик шопу“ (Сремска 2).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се