Читај ми!

Репер који успева да прода ЦД за 1.000 долара!

Амерички репер Нипси Хасл понудио је 100 ЦД-ова свог новог албума "Mailbox Money" по цени од 1.000 долара комад.

Многи ће помислити да је претерао, али је лосанђелески музичар досад успео да прода чак 60 комада, иако се албум може бесплатно преузети са интернета.

„Ма колико верујем у то што радим, увек се изненадим када дође до трансакције“, рекао је Хасл у интревјуу за британски Гардијан.

„Поруке које ми ти људи шаљу и веза коју са њима успоставим помажу ми да схватим психологију особе која је спремна да плати 1.000 долара за песме које, будимо реални, свако може бесплатно да преузме са интернета“, додао је.

Према писању Гардијана, 29-годишњи музичар је дошао на ову идеју након што је раскинуо уговор са дискографском кућом „Епик рекордс“, те је био приморан да нађе нови начин како да пласира своју музику на тржишту и опстане у послу који је годинама био уноснији за корпоративни део индустрије него за саме уметнике.

Свој модел продаје тестирао је већ 2013. када је зарадио 100.000 долара тако што је 1.000 издања своје компилације Crenshow продао за 100 долара по комаду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се