Читај ми!

Фарел Вилијамс најавио глобални притисак на лидере

Више од 100 уметника учествоваће на глобалном "Live Earth" концерту који ће бити одржан 18. јуна како би се извршио притисак на светске лидере да предузму мере и спрече даље климатско отопљавање, изјавио је данас бивши амерички потпредседник Ал Гор.

Фарел Вилијамс најавио глобални притисак на лидере Фарел Вилијамс најавио глобални притисак на лидере

„Имаћемо један догађај у целом свету, на свих седам континената“, најавио је Гор на Светском економском форуму у Давосу.

Америчка поп звезда Фарел Вилијамс, чија је песма Happy прошлог лета била планетарни хит, биће музички директор најављеног спектакла.

Гор предвиђа да ће „концерт за климу“ пратити уживо, на телевизији, радију и интернету око две милијарде људи, те да ће то бити довољан притисак на светске лидере да постигну договор о клими на конференцији Уједињених нација која ће бити одржана у децембру у Паризу.

„Ово је година климе“, истакао је Гор говорећи о глобалном отопљавању и његовим последицама. „Преговори у Паризу су круцијални. Успех зависи од политичке воље“, нагласио је.

Организација "Live Earth"-а поверена је америчком продуценту Кевину Волу који је, такође, био задужен и за сличан концерт одржан 2007.

Вол је најавио да ће концерт 18. јуна бити одржан на неколико „главних стадиона“ у свету - у Кини, Сиднеју, Рио де Жанеиру, Кејптауну, Њујорку и Паризу.

Једна група ће свирати на Антарктику, седмом континенту, рекао је Гор који се након потпредседничког мандата посветио борби против климатских промена, а 2007. је за свој труд добио Нобелову награду за мир.

„Са нама ће бити најзначајнији уметници, с једном поруком: 'Предузмите акцију за климу сада'", истакао је Вол.

Први "Live Earth" одржан је 7. јула 2007. на осам локација - Лондон, Њујорк, Сиднеј, Хамбург, Токио, Јоханесбург, Рио де Жанеиро и Шангај.

На њима је учествовало више од 150 бендова и уметника, као што су „Полис“ (The Police), „Линкин парк“, „УБ40“, „Краудид хаус“ (Crowded House), „Блек ајд пиз“ (Black Eyed Peas), „Џенезиз“ (Genesis), Шакира и Мадона.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се