Читај ми!

Гелдоф спрема трећу „реинкарнацију“ Бенд ејда

Поводом 30-годишњице песме "Do They Know It's Christmas?", која је 1984. године објављена у оквиру хуманитарне акције за гладне у Етиопији, британски музичар и активиста Боб Гелдоф одлучио је да направи нову верзију овог хита како би прикупио новац за борбу против еболе.

То ће бити трећа „реинкарнација“ познате нумере за коју је пре три деценије фронтмен ирске групе "The Boomtown Rats" окупио тадашње највеће рок звезде.

Гелдоф је на конференцији за новинаре у Лондону потврдио да ће снимити нову верзију песме, а да ће се међу извођачима новог „Бенд ејда“ (Band Aid) наћи група "One Direction" и певач Ед Ширан.

„Ебола је посебно злокобна болест јер чини људе недодирљивим“, навео је Гелдоф који је пред новинаре дошао у друштву пријатеља, шкотског музичара Миџа Јура.

„Мајке не могу да утеше своју децу у тренутку смрти. Љубавници не могу да се загрле. Супружници не могу да се држе за руке. Људи су прогоњени због те болести која може и нас да задеси“, навео је ирски рокер.

До сада су своје учешће у новом „Бенд ејду“ потврдили Боно, Крис Мартин, Емели Санди, Палома Фејт, Роџер Тејлор, бубњар групе „Квин“ и Шинејд О'Конор.

Захваљујући оригиналној песми, Гелдоф је успео да прикупи 11 милиона долара за гладне у Африци. Песма је снимљена у још два наврата - 1989. и 2004. године.

Ебола је избила у неколико земаља западне Африке и до сада је усмртила близу 5.000 људи. Процењује се да је више од 13.000 људи тренутно заражено од еболе у свету.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара