Читај ми!

Тадић обрадио класик „Шарла акробате“

„Она се буди“ у потпуно новом руху! Познати српски гитариста Мирослав Тадић је из култне песме „Шарла акробате“ извукао, како сам каже, неку димензију која се не види тако лако!

Гитариста Мирослав Тадић, ког очекује заједнички концерт са браћом Теофиловић, у понедељак 10. новембра, у 20 часова у „Коларцу“, самостално је снимио изузетно занимљиву инструменталну обраду песме Она се буди, култног састава „Шарло акробата“.

На ЦД албуму Мирина (2013), Тадић је поред композиција Арсена Дедића, Зденка Руњића и других, снимио и Она се буди, истичући да „јако воли ту песму и сјајну енергију која зрачи из оригиналног снимка 'Шарла акробате'“.

„Свирајући сам открио да могу да је прикажем на један нови начин, и мислим да сам успео. То је мој процес код било које обраде или аранжмана који радим... Увек покушавам да пронађем и изразим неку емоцију или енергију која постоји у песми, али је можда промакла другим музичарима“, објашњава Тадић.

Са вокалним дуом Радишом и Ратком Теофиловићем, Тадић ће одржати концерт који носи симболичан назив „Заборављени свет Балкана“.

Јединствени извођачи древне српске музике и балканске вокалне музике Теофиловићи планирају да са Тадићем, између осталог, изведу композиције са заједничког албума Видарица (2012), али најављују и „неке нове обраде старих песама које су настајале инспирисане зајаедничким путовањима и концертима“.

Улазница за концерт Теофиловића и Мирослава Тадића 10. новембра у „Коларцу“ кошта 1.200 динара на благајни „Коларца“ и преко мреже „Евентим“.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије