Читај ми!

„Рок вилиџ“ 10. пут

Мало јужнобанатско место Банатски Соколац и ове године окупља љубитеље рок, реге, блуз и фанк музике. „Рок вилиџ“ је јединствен фестивал рок музике, добро познат и по бесплатном улазу на концерте, али и по првој статуи Боба Марлија у Европи. Велика рок журка почиње вечерас и трајаће два дана.

Идилична сеоска атмосфера у Банатском Соколцу. Мирише на покошену траву, уређују се баште, ветре гостињске собе. Ово су заправо последње припреме пред најважнији сеоски догађај у години - „Рок вилиџ“.

Мештани се труде да буду што бољи домаћини. Угостиће радо, кажу, ове године и посетиоце и извођаче.

Посебност овог фестивала је атмосфера, када се у малом селу, у школском дворишту Банатског Соколца окупи више хиљада љубитеља музике и дођу велике групе бајкера, а очекује се да ће посетилаца ове године бити више од 5.000.

Велико интересовање за „Рок вилиџ“ влада и у Румунији, где се, кажу организатори, радо слуша рок са ових простора.

Један човек и 300 мештана овог сеоцета већ 10. годину заредом Фестивал добрих вибрација организују само са једним мотивом.

„Стварно је мотив да свим младима овде, не само у овом селу и општини, него у читавој регији Јужног Баната, који су прилично дислоцирани и немају прилику да виде догађања, која се дешавају у Новом Саду, као што је 'Егзит', да и они осете мало чари великих догађаја“, објаснио је Мирко Миљуш, организатор фестивала.

Рок журка почиње вечерас, када ће, између осталих, наступити и „Генерација 5“, „Гоблини“ и „Психомодопоп“, а у суботу ће на централној бини публику одличним рок звуком размрдати „Ју група“, „Бркови“, босански састав „Дубиоза колектив“ и С.А.Р.С. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара