Читај ми!

Ниш пулсира у ритму џеза

Јубиларни, 20. „Нишвил“ је почео! Прве вечери великог џез фестивала наступила је прва дама бразилског џеза, певачица Тања Марија. Легендарној српској џезерки Нади Павловић уручена је награда за животно дело.

За четири дана 100.000 посетилаца који слушају џез. Пре 20 година то је било назамисливо, на почетку „Нишвил џез фестивала“.

Сада су ту угледна светска музичка имена „Блуз брадерс“, Кенди Далфер, Ијока, Бриселски џез оркестар.

„Мислим да смо имали обавезу да због јубилеја, јубиларног 20. џез опстанка, направимо најбољи програм до сада и могуће да смо успели“, оценио је директор „Нишвила“, Иван Благојевић.

Звезда прве вечери била је прва дама бразилског џеза Тања Марија.

„Увек сам срећна када сам окружена срећним људима. Мислим да људи који имају овакав фестивал морају да буду срећни“, каже цењена певачица.

Фестивал технички помаже и више од 350 волонтера. Ана Стамболић из Ужица је први пут на „Нишвилу“.

„Желела сам да слушам квалитетан џез, али и да допринесем локалној заједници, упознам нове људе“, објаснила је волонтерка Ана.

„Нишвил џез фестивал“ трајаће до недеље увече. Очекује се да буде одржано више од 80 концерата са око 560 извођача.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво