Читај ми!

Помоћ за поплављена подручја стиже са „Си денса“

Општина Будва и „Егзит“, у претходних месец и по дана, закључно са синоћном хуманитарном журком на којој је наступио Џеј Кеј, прикупили су помоћ од 140.000 евра и 80.000 евра у роби.

У координацији са Владом Србије прикупљена средства биће дистрибуирана за помоћ у изградњи домова онима који су у поплавама остали без кућа и станова.

„Егзит“ и општина Будва су током овогодишњег првог „Си денс“ фестивала организовали две хуманитарне журке уз подршку влада Србије и Црне Горе и Националне туристичке организације Црне Горе и Туристичке организације Будве, преноси Бета.

Џеј Кеј, лидер групе „Џамироквај“, публици се синоћ представио као ди-џеј, само два дана након спектакуларног концерта на самом фестивалу.

Наступили су и Масимо Савић, Тара Мекдоналд, „Перпетуум мобиле“ и играчи британске забављачке групе "Ареа 51".

Председник општине Будва Лазар Рађеновић рекао је да је „Егзит“ фестивал, то јест „Си денс“ у Будви настао као искра пријатељства Новог Сада и Будве, а један од циљева му је и унапређење односа Србије и Црне Горе.

„Природно је да хуманитерни део овог фестивала буде усмерен за помоћ поплављеним подручјима. Као град од 20.000 становника и са уплатом од 140.000 евра бићемо сигурно значајан донатор у обнови“, нагласио је Рађеновић.

Новац прикупљен на хуманитарним журкама биће уплаћен на посебан рачун општине Будва а потом дистрибуиран уз помоћ влада две државе.

У Будви је ноћас завршен први „Си денс“ фестивал, који је наставак новосадског „Егзита“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво