Читај ми!

Словенија у финалу, Тијана испала

Друга полуфинална ноћ 59. такмичења за најбољу песму Европе у главном граду Данске, Копенхагену, завршена је. Улазницу за велико финале изборило је 10 земаља - Швајцарска, Словенија, Пољска, Румунија, Норвешка, Грчка, Малта, Белорусија, Финска и Аустрија.

Представници Македоније, Израела, Грузије, Литваније, Ирске нису се, нажалост, пласирали у финале „Евросонга“, које ће се одржати у суботу, 10. маја.

Црногорски певач Сергеј Ћетковић и Словенка Тинкара Ковач једини су представници бивших југословенских република који иду у финале, јер је Тијана Дапчевић, која је представљала Македонију упркос одличним вокалним способностима испала из даљег такмичења.

Иако Србија нема представника, овогодишња музичка манифестација може да се прати на програмима РТС1, РТС Сателит, РТС Дигитал и РТС ХД.

Пренос великог финала у суботу, 10. маја, почиње у 21 час на Првом програму РТС-а и на РТС ХД програму.

Своје место у финалу прве вечери такмичења осигурале су Јерменија, Шведска, Исланд, Русија, Азербејџан, Украјина, Сан Марино, Холандија, Црна Гора и Мађарска.

Вечерашњи шоу пратиле су 22 камере, а 32 видео-пројектора емитовала садржај на позадини сценографије. Бина је висока 40 метара, а готово 11 тона звучника и појачала монтирано је на плафон хале у Копенхагену.

Више од 700 људи учествује у продукцији и реализацији догађаја, а организацију помаже и 500 волонтера. Акредитовано је око 1.600 новинара из 80 земаља.

Из сваког полуфинала у финале пласирало се по 10 песама, одлуком гласова жирија и публике у односу 50:50. У финалу ће се бирати најбоља од 26 песама.

„Песма Евровизије 2014“ године поново има три водитеља. То су Лисе Рене - водитељка са искуством у великим музичким шоу програмима, Николај Копел - познати дански пијаниста и Пилов Асбек - популарни дански глумац.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије