Читај ми!

Црна Гора у финалу 59. „Евросонга“

Прво полуфинално вече 59. „Песме Евровизије“ је завршено, а у финале су се пласирали учесници из Црне Горе, Мађарске, Русије, Јерменије, Азербејџана, Сан Марина, Украјине, Шведске, Холандије и Исланда.

Представници Летоније, Естоније, Албаније, Португалије, Белгије, Молдавије нису се, нажалост, пласирали у финале „Евросонга“, које ће се одржати у суботу, 10. маја.

Популарни црногорски певач Сергеј Ћетковић одлично је извео баладу Мој свијет и изборио пролаз у финале. Што се тиче осталих учесника из земаља насталих распадом СФРЈ, у четвртак ће наступити Тијана Дапчевић (Македонија) и Тинкара Ковач (Словенија). 

Упркос томе што Србија нема представника, све три вечери овогодишњег такмичења за „Песму Евровизије“ могу да се прате на програмима РТС1, РТС Сателит, РТС Дигитал и РТС ХД. 

Вечерашњи шоу пратиле су 22 камере, а 32 видео-пројектора емитовала су садржај на позадини сценографије. Бина је висока 40 метара, а готово 11 тона звучника и појачала монтирано је на плафон хале у Копенхагену.

Више од 700 људи учествује у продукцији и реализацији догађаја, а организацију помаже и 500 волонтера. Акредитовано је око 1.600 новинара из 80 земаља.

Из сваког полуфинала у финале ће се пласирати по 10 песама, одлуком гласова жирија и публике у односу 50:50. У финалу ће се бирати најбоља од 26 песама.

Друга полуфинална ноћ овогодишњег „Евросонга“ на програму је у четвртак, 8. маја, такође у 21 час.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије