Читај ми!

Нови албум „Пиксиза“ после 23 године

"Indie Cindy" назив је новог албума бостонских алтернативаца „Пиксиз“, који ће се појавити 19. априла – 23 године од претходног "Trompe Le Monde".

Америчка алтернативна рок група „Пиксиз“ (Pixies) у априлу издаје нови албум, после 23 године паузе, преносе данас медији у САД.

„Пиксиз“ су последњи албум, Trompe Le Monde, објавили 1991. године и после распада бенда и одласка басисткиње Ким Дил, бенд је поново на окупу с новим албумом Indie Cindy, који званично излази 19. априла.

Нови албум, са 12 песама, прво ће изаћи на винилу.

Група „Пиксиз“ је основана 1986. године у Бостону, америчкој савезној држави Масачусетс. После свађе чланова, група се распада 1993, али је поново формирана 2004. године.

Сталну поставу групе чине Блек Френсис, Џои Сантјаго, Ким Дил и Дејвид Лаверинг.

У САД су имали скроман успех, а много успешнији су били у Великој Британији и Европи, мада са студијским албумима никада нису имали нарочиту пролазност код широке публике.

Њихов стил атлернативног рока под јаким је утицајем панка и такозваног сурф рока. Мада је у великој мери мелодичан, успевао је да буде у исто време и храпав.

Блек Френсис је главни текстописац и певач групе. Његове песме се баве несвакидашњим темама, као што су надреализам и НЛО. Многе песме говоре о психичкој нестабилности, библијским приказима насиља, физичким повредама и инцесту.

Група се често сматра непосредним претходником експлозије алтернативног рока 90-их година. „Пискиз“ су били инспирација за читаву генерацију музичара, међу којима за бенд „Нирвана“ на челу с Куртом Кобејном.

Њихов утицај је знатно порастао у годинама после њиховог разлаза.

„Пиксиз“ је издао до сада пет студијских албума - Come on Pilgrim (1987), Sufer Rosa (1987), Doolitle (1989), Bossanova (1990) и Trompe le Monde (1991).

Најпознатије песме су им Planet of Sound, Head On, Velouria, Is She Weird и Dig for Fire.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво