Читај ми!

„Стонси“ наступају у највећем циркусу

„Циркус Максимус“, велико археолошко налазиште у Риму, одзвањаће у ритму хитова великих „Ролингстоунса“ почетком јуна, за када је тамо заказан њихов концерт. Највећу грађевину древног Рима би требало да испуни око 65.000 људи.

Два месеца после канонизације папа Јована Павла Другог и Јована XXIII, Рим очекује још један велики догађај – мега концерт британске рок групе „Ролингстоунс“ у древном римском „Циркусу Максимусу“ (Највећем циркусу, на латинском), преносе италијански медији.

Јован Павле Други (Војтила) и Јован XXIII биће канонизовани 27. априла и само тог дана се очекује долазак у Рим два до три милиона туриста, док ће „Ролингстоунси“ одржати концерт 2. јуна, што ће бити највећи културни догађај у Риму и целој Италији.

Градоначелник Рима Ињасио Марино, и сам љубитељ „Стоунса“, изјавио је за лист Република да ће одзвањање музике групе усред археолошког налазишта бити још један доказ „велике лепоте“ Рима.

Марино је алудирао на филм La Grande Bellezza (Велика лепота) Паола Сорентина који је почетком марта освојио Оскара Америчке филмске академије за најбољи страни филм.

Организатори концерта очекују 65.000 људи, а карте ће коштати 78 евра. У „Циркусу Максимус“ биће постављен подијум дуг 40 метара и висок 20 метара.

Градске власти Рима, иначе, ове године очекују долазак великог броја туриста, више од 40 милиона.

Служба за надгледање археолошких налазишта одобрила је одржавање концерта у „Максимусу“, мада страхује од вандализма и других непредвидљивих ситуација у том осетљивом археолошком налазишту, због чега је затражила од власти да спроведу план ванредне безбедности.

„Циркус Максимус“ је била највећа древна грађевина у Риму, смештена у долини између брежуљака Палатин и Авентин. У њему су одржаване трке двоколица и гладијаторске борбе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара