Читај ми!

„Битлсима“ Греми за животно дело

Традиционална додела Греми награда одржава се у Лос Анђелесу. Бивши чланови британске групе „Битлс“ Пол Макартни и Ринго Стар, као и кантри звезда Крис Кристоферсон и бенд „Ајзли Брадерс“, добитници су Гремија за животно дело. Награде су примиле и удовице Јоко Оно и Оливија Харисон.

Бивши чланови британске групе „Битлс“ Пол Макартни и Ринго Стар, као и кантри звезда Крис Кристоферсон и бенд „Ајзли Брадерс“, добитници су Гремија за животно дело, а на централној званичној церемонији додељене су им престижне музичке награде у „Стејплс центру“ Лос Анђелеса.

Награде су у име „Битлса“, поред Макартнија и Стара, примиле удовице Џона Ленона и Џорџа Харисона, Јоко Оно и Оливија Харисон.

Награђени су били и пионири електронске музике „Крафтверк“, мексички композитор и пијаниста Армандо Мансанеро, музичар Клифтон Шеније и виолинисткиња Мод Пауел.

Церемонија поводом додела награде за животно дело одржава се увек уочи централне свечаности доделе награда Греми.

Највише номинација је добио музичар Џеј-Зи у девет категорија, док су Џастин Тимберлејк, Кендрик Ламар, Меклморе и Рајан Луис и Фарел Вилијамс добили по седам номинација.

Пол Макартни се налази и у конкуренцији за две награде Греми, у категорији за најбољу рокенрол песму, Cut Me Some Slack, и у категорији за најбољу филмску песму, у остварењу Live Kisses.

На додели је и кантри певач Кит Урбан с једном номинацијом, кантри поп певачица Тејлор Свифт (четири номинације) и поп певачица Сара Бареј (две номинације).

Сутра увече ће бити специјално вече посвећено „Битлсима“, које ће преносити телевизија у знак обележавања 50 година од првог телевизијског наступа „Битлса“ у САД.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво