Читај ми!

Вучић: „Егзит“ доказ победе креативности

Држава ће помоћи, у складу са својим могућностима, „Егзиту“, рекао први потпредседник Владе Србије Александар Вучић. Ова манифестација доноси добар публицитет и позитивне ефекте за српску економију и показује да креативност, иновативност и предузетнички дух могу много да допринесу земљи, оценио вицепремијер.

Фестивал „Егзит“ доноси добар публицитет и позитивне ефекте за српску економију и показује да креативност, иновативност и предузетнички дух могу много да допринесу земљи, поручио је данас први потпредседник Владе Србије Александар Вучић, честитајући организаторима на чињеници да је новосадски фестивал проглашен најбољом манифестацијом те врсте у 2013. години.

Вучић је, после састанка са организаторима „Егзита“ и градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем, одржаним у Влади Србије, рекао да очекује да ће фестивал у овој години бити у још јачем и већем замаху, поручивши да ће држава помоћи у складу са својим могућностима. Вучић је рекао да очекује стране туристе и девизни прилив и оценио да фестивал има позитивне ефекте по српску економију, приметивши да је неретко добра вест у страним медијима.

Вицепремијер је рекао да је са представницима „Егзита“ разговарао о начину на који држава може да помогне, како би се привукли туристи, али и европски званичници.

„За нас је важно да покажемо да знањем, енергијом и радом можемо да допринесемо земљи и да покажемо да инвестивношћу, иновативношћу и креативношћу можемо да допринесемо Србији“, рекао је Вучић.

На питање да ли би на „Егзиту“ и ове године волео да види бенд „Франц Фердинанд“, будући да је једном приликом рекао да му је то једна од омиљених група, Вучић је објаснио да би поново волео да их види, али да је то на организаторима, те да не жели да врши притисак.

„За мене је важно да фестивал подиже углед и имиџ Србије и да буде добро безбедносно организован, а све остало је на онима који су музички стручњаци и који те ствари познају боље од мене“, додао је Вучић.

Објаснио је и да прошле године није био на фестивалу да се од тога не би правила помпа, а да ће ове године, уколико буде имао времена, посетити „Егзит“, и да ће то урадити приватно.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић честитао је организаторима на успешном фестивалу и признању, рекавши да ће Нови Сад наставити да помаже „Егзиту“.

„Препознали смо те вредности и разбили лажне гласине да ће ова политичка гарнитура на било који начин отежати, а мислим да смо и помогли фестивалу и постигли значајан успех заједно са тим фестивалом“, рекао је Вучевић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво