Читај ми!

Велико финале „Бајаге и Инструктора“

Турнеја „Даљина, дим и прашина“ завршena je наступом „Бајаге и Инструктора“ у новосадском Спенсу. Током двоипочасовног наступа преко 3.500 Новосађана, али и фанова који су „потегли“ из других република бивше Југославије и суседне Румуније, уживало је у култним песмама „Године пролазе“, „Верујем, не верујем“, „Ти се љубиш“, „Иза нас“, „Музика на струју“.

„Бајага и Инструктори“ су завршили изузетно успешну 2013. годину и турнеју Даљина, дим и прашина у новосадском Спенсу, концертом посебним по првом извођењу уживо песме Младост, гостовању Дејана Цукића и несвакидашњем финалу All You Need Is Love (Само нам је љубав потребна), уз помоћ четворице „Битлса“, односно чланова трибјут бенда „Бестбит“!

Бенд Момчила Бајагића кренуо је на необичан начин - седећи у столицама док су свирали блуз Стари пут за Нови Сад, по комe је пригодно назван концерт у великој дворани Спенса.

Са албума Даљина, дим и прашина, поводом ког је турнеја почела још у јуну 2012. године, изведене су и Ако треба да је крај, Суза и Још једном.

Током двоипочасовног наступа преко 3.500 Новосађана, али и фанова који су „потегли“ из других република бивше Југославије и суседне Румуније, „Бајага и Инструктори“ су, на свеопште одушевљење, „отпрашили“ и старе хитове као што су Године пролазе, Верујем, не верујем, Ти се љубиш, Иза нас, 220, Музика на струју.

Инструктор Жика Миленковић имао је свој блок песама, који су чинили хит „Баба“ Ко ме тер'о, уз Живот је некад сив и Веселу песму, а после дужег времена изведене су Марлена и Види шта сам ти урадио од песме мама, и то уз помоћ некадашњег члана бенда Дејана Цукића, који је својом посебном енергијом и гласом зарадио овације публике у Спенсу.

Први наступ у 2014. години, у којој „Бајага и Инструктори“ прослављају 30 година постојања, биће 1. јануара у Будви, на бини испред Старог града, а поводом јубилеја свирају 6, 7. и 8. марта у Творници у Загребу, граду у коме је београдски бенд одржао први концерт у каријери 12. априла 1984. године, у култном клубу „Кулушић“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се