Читај ми!

Крај турнеје уз „Стари пут за Нови Сад“

Турнеја „Даљина, дим и прашина!“ сутра се завршава наступом „Бајаге и Инструктора“ у новосадском Спенсу. Обожаваоци су имали прилике да предложе репертоар, а за сада је сигурно да ће група свирати „Стари пут за Нови Сад“. Бајага истиче да нема бољег места за извођење те песме од Новог Сада.

„Бајага и Инструктори“ 27. децембра увече у 20.30, концертом у Великој дворани Спенса у Новом Саду, где ће им предгрупа бити „Битлс“ трибјут бенд „Бестбит“, завршавају 2013. годину и турнеју Даљина, дим и прашина!.

Бенд Момчила Бајагића нада се да ће владати слављеничка, новогодишња атмосфера у Спенсу, а посебност концерта симболично названог Стари пут за Нови Сад биће, поред неких гостију, списак песама на који су утицали обожаваоци својим предлозима.

„Позвали смо обожаваоце да предложе песме и стигло је мејлом много занимљивих предлога. Видеће се у петак шта смо од тога одабрали. Тренутно једино могу рећи да ћемо сигурно свирати Стари пут за Нови Сад. Постоји ли неко боље место где бисмо то могли да свирамо?“, каже Бајага.

Улазнице за концерт „Бајаге и Инструктора“ у Великој дворани Спенса коштају 1.000 динара за партер и 1.200 динара за трибине, а могу се купити на благајни Спенса и преко мрежа Гигстикс и Евентим.

Бенд је у оквиру турнеје Даљина, дим и прашина! наступио у многим градовима, укључујући Београд (Калемегдан, „Бир фест“), Загреб (Шалата), Љубљана (Тиволи), Сарајево (Дом младих), Никшић (Лејк фест) и Крагујевац (Арсенал фест).

Први наступ у 2014. години, у којој „Бајага и Инструктори“ прослављају 30 година постојања, биће 1. јануара у Будви, на бини испред Старог града, а поводом јубилеја свирају 6, 7. и 8. марта у Творници у Загребу, граду у којем је београдски бенд одржао први концерт у каријери 12. априла 1984. године у култном клубу „Кулушић“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара