Читај ми!

Мариза инсистирала да јој гостује Тркуља

Слободан Тркуља, певач, композитор и продуцент, познат по спајању музичке традиције Балкана са савременим музичким токовима, на инсистирање фадо певачице Маризе, биће специјални гост на њеном концерту 12. децембра, у Београду.

Португалска фадо певачица Мариза инсистирала је да специјални гост на њеном концерту 12. децембра у београдском Центру „Сава“ буде српски мултиинструменталиста Слободан Тркуља, саопштила је данас агенција „Лонг плеј“.

„Почаствован сам Маризиним позивом. Радује ме да је упозната с мојим стваралаштвом и да је изразила жељу да нешто изведемо заједно“, изјавио је Тркуља.

Он је приметио да је Мариза „озбиљан уметник, врло посвећена и страствена у потреби да музику свог народа представи на модеран начин, обојен њеним уметничким сензибилитетом“.

„Ту смо се негде и препознали, јер музику стварам из исте љубави и потребе“, додао је Тркуља.

Певач, композитор и продуцент Тркуља, познат по спајању музичке традиције Балкана са савременим музичким токовима кроз пројекат "Балканополис", за Маризу каже да је на сцени „грациозна и полетна и да носи специфичну врсту суптилности у изводјењу, једну меланхоличну чежњу у гласу која комуницира мимо речи“.

„Нисам још увек одабрао инструмент који ћу свирати, али ће сигурно пратити управо ту боју њеног гласа“, рекао је Тркуља, који свира петнаестак инструмената - гајде, акустичну и бас гитару, клавир, дипле, двојнице, македонску тамбуру, кавал, фрулу, флауту, јерменски дудук, саксофон (тенор, алт, сопран), кларинет, удараљке...

Улазнице за Маризин београдски концерт су у продаји по ценама од 1.800, 2.200, 2.700 и 3.300 динара, на благајни Центра „Сава“ , у продавници „Југотон“ (Нушићева 27) и преко мрежа „Евентим“ и „Тикетлајн“.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво