Читај ми!

Блуз и рок освајају Панчево

Панчевачку публику запљуснуће 13. и 14. децембра најпре блуз, а затим и рок талас. На „Риверсајд блуз самиту“ и „Рок фесту 2013“ наступиће Клеј Виндхем, група "Blue Family", Паоло Мизау и његов "The Doctor Love Band", као и „Елементал“ и „Исказ“.

Реновирани објекат некадашњег биоскопа „Аполо“ у којем је пре 100 година одржана прва биоскопска пројекција у Панчеву, 13. и 14. децембра, угостиће први блуз и рок фестивал, најавио је организатор Дом омладине у Панчеву.

У новој дворани „Аполо“ Дома омладине Панчево, модерном објекту од 700 квадратних метара, који ће бити отворен за иновативне пројекте, алтернативну, експерименталну и андерграунд сцену, одржаће се први блуз фестивал на којем ће наступити представници актуелне европске блуз сцене и великани српског блуза.

Како је истакнуто у најави, након две изузетно успешне блуз вечери на прошлом панчевачком „Рок фесту“, одлучено је да се ове године покрене нова манифестација „Риверсајд блуз самит“ (Riverside Blues Summit).

На концертима у новој дворани публици ће се представити Клеј Виндхем из Тексаса, који је музичку каријеру започео као тинејџер свирајући бас гитару у баровима Остина, крајем седамдесетих једног од најважнијих музичких градова у САД.

На првом панчевачком блуз фестивалу наступиће група "Blue Family" која изводи посебан стил блуза познат као џамп блуз. То је музика за играње, коју су велики састави свирали педесетих година. Одржавају више од 150 концерата годишње са акцентом на европским блуз и џез фестивалима.

Међу гостима блуз смотре биће и доајен блуз сцене Паоло Мизау који долази са својим бендом "The Doctor Love Band" са којим изводи џамп блуз западне обале.

Вече након фестивала одржаће се „Рок фест 2013“, када ће наступити састави „Елементал“ и „Исказ“ који ће промовисати нове албуме.

Након хваљеног и вољеног албума Вертиго, „Елементал“ ће представити своје ново, шесто студијско издање У реду је са социјално и политички ангажованим песмама, причама малих људи и обичним животима и осећањима.

Бенд „Исказ“ предствиће четврти студијски албум под именом Танатос - Критична Маса Vol.2 о питањима постојања човека, његовог деловања и духовног дуалитета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво