Читај ми!

Женама „Роба с грешком“

Стигла „Роба с грешком“, нови ЦД шабачких „Гоблина“ који ће у Београду бити промовисан на великом концерту у Хали спортова 8. марта. Биће то отварање једног новог поглавља у каријери групе, истакао фронтмен Голубовић на данашњем представљању албума.

Панк рок група „Гоблини“ објавила је данас повратнички ЦД албум Роба с грешком, поводом чега ће 8. марта одржати велики београдски концерт у Хали спортова, саопштила је данас промотерска кућа „Лонг плеј“.

„Радујемо се концерту у Хали спортова, јер значи отварање једног новог поглавља у каријери 'Гоблина'“, нагласио је фронтмен бенда Бранко Голубовић-Голуб.

„Веома нам је важно то што ће први концерт на промотивној турнеји албума Роба с грешком бити одржан у простору у коме су током протеклих деценија одржани неки веома значајни концерти", додао је Голубовић.

Појављивање албума Роба с грешком и почетак продаје улазница за концерт у Хали спортова, чланови „Гоблина“ обележили су данас дружењем са новинарима и многобројним фановима у продавници „Југотон“ у Београду.

Роба с грешком, у издању промотерске куће „Лонг плеј“, може се добити за 1.200 динара уз купљену улазницу за концерт у Хали спортова. Само улазница кошта 1.000 динара, а ЦД 500 динара.

Улазнице се продају путем мреже „Евентим“, а дискови и улазнице (заједно и одвојено) у Београду у „Југотону“ (Нушићева 27) и у Новом Саду у „Мунгосу“ (Змај Јовина 2), као и свим боље снабдевеним ЦД продавницама у Србији.

Роба с грешком нема много додирних тачака са Ре-контром (1999), последњим албумом који су „Гоблини“ снимили пре престанка рада 2001. године, сматра басиста Влада Кокотовић, који нови ЦД музички више повезује са почецима шабачког бенда и данас већ култним Истинитим причама (1994).

„На Роби с грешком има пуно рокенрола, панк-рока и зато ми личи на први албум. Доживљавам га као неки нови почетак, можда ми зато највише вуче на Истините приче“, оцењује Кокотовић, док Голубовић, говорећи о стиховима, ипак, Робу с грешком смешта између Ре-контра и албума У магновењу (1995).

Чланови бенда кажу да назив албума Роба с грешком на неки начин симболизује оно што је њихов бенд у овом тренутку, који је „као и многи други бендови из генерације деведесетих некаква роба с грешком“.

„Постојимо, али као да никоме не требамо – ни онима са којима смо делили борбу за боље сутра у овој земљи, ни онима који је тренутно воде. Можда ће се у будућности појавити неко коме ћемо нешто значити, видећемо...“, објаснио је Кокотовић.

Кокотовић ипак инсистира да Роба с грешком није ангажован албум.

„Деведесетих смо мислили да ће променом тадашњег режима кренути на боље, али данас, гледајући своју децу, схватамо да је чак велико питање да ли ће они до своје тридесете живети у нормалној земљи, макар као ми када смо били клинци. Ако иоле има ангажованог текста на албуму или некаквог позива на бунт, то није било свесно и с намером. То су 'Гоблини' 2013. такви какви јесу и оно што осећају“, рекао је басиста.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије