Читај ми!

„Пуж“, први сингл супергрупе „Елдорадо“

Милутин Петровић, Зденко Колар, Душан Дуда Безуха и Душан Ристић Риста представили су јавности „Пужа“, први блуз сингл њихове супергрупе „Елдорадо“.

Београдска супергрупа „Елдорадо“ објавила је данас сингл/спот Пуж као најаву новог ЦД албума Елдорадо који ће ускоро издати промотерска кућа „Лонг плеј“.

„Почели смо да Пуж свирамо као тежак делта блуз, а онда је Здене (Колар) поменуо Psycho Killer групе 'Токинг хедс' и генерацијске страсти су обузеле бенд“, каже певач и гитариста Милутин Петровић, некадашњи члан култног састава „Хероји“, познат и као режисер филмова Земља истине, љубави и слободе, Аги и Ема...

Пуж ће бити А1 на предстојећем албуму, а Петровић каже да песма „атмосфером подсећа да су 'Елдорадо' направили музичари који су млади били крајем седамдесетих и почетком осамдесетих“ – уз њега, ту су басиста Колар („Идоли“, Влада Дивљан, „Зона Б“), гитариста Душан Дуда Безуха („Тилт“, „Зона Б“, Ђорђе Балашевић) и бубњар Душан Ристић Риста („Тилт“, „Зона Б“).

„Елдорадо“ изводи Петровићеве ауторске песме на српском језику. То треба посебно истаћи, јер су на шест албума београдских блузера „Зоне Б“ и на три албума Петровићевог американа пројекта „Мyлутин“ били заступљени само текстови на енглеском.

Елдорадо је стари филм Хауарда Хоукса. То је прича о последњим од независних које се сакупе да обаве неки посао...“, објашњава Петровић назив бенда.

Режију и сценарио спота Пуж потписује продукција "Red&Blue" (режија Јелена Митровић, монтажа Никола Митровић), а у њему се поред чланова бенда појављују и хемондиста Србољуб Младеновић, перкусиониста Фергал Mекевит и пратеће певачице Марина Крнић, Вишња Беговић и Марина Бошковић.

Албум Елдорадо, који треба да се појави на ЦД-у под етикетом „Лонг плеј“ у октобру, донеће 51 минут старинске рок свирке уклопљене у 12 песама, међу којима има неколико хитова на прво слушање, неколико „радијских“ сентиш мелодија, пар епских про-рок захвата са Дудиним солажама.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара