Читај ми!

Плес до зоре у латино ритму

„Играјмо у ритму београдских река“, слоган је 4. Београдског латино маратона који је одржан на платоу код савског пристаништа. Манифестација је почела синоћ, бесплатном школом латино плесова, а завршила се рано јутрос, великом латино журком.

Почео је пре четири године као танго маратон, а онда су се ту умешале салса, самба, румба, ча-ча-ча, па је прерастао у латино маратон. На овогодишњем, 4. Београдском латино маратону учествовало је више од 100 плесача.

Међу њима и Хуан Диос Гала Абреу који долази са Кубе. Каже да је салса за њега више од игре.

„За мене је то начин живота. Наравно, постоје правила у плесу која морају да се поштују, али тајна плеса је у начину живота, постојања. Специфичној култури живљења“, објаснио је овај љубитељ плеса.

Правила латино плесова су једноставна. Мушкарац води, а жена га прати.

Према речима Бојане Лукић, осим кретњи где мушкарац води жену, ту је и помало страсти и свеопште љубави према плесу.

„Може се из тога изродити и љубав плесача према плесачици и наравно обрнуто“, открива Бојана.

Четврто издање Београдског латино маратона окупило је плесаче из 16 београдских плесних школа. Манифестација је почела синоћ, бесплатном школом латино плесова, а завршила се рано јутрос, великом латино журком.

Јелена Станковић из Туристичке организације Београда истиче да је циљ одржавања оваквих манифестација да се у свет пошаље забавна и позитивна слика Београда.

„Да пошаљемо слику која говори да је Београд пун живота, да је то град у којем се људи друже, забављају и плешу“, нагласила је Станковић.

Након бесплатног часа плеса, на подијум су изашли искусни играчи, а све се завршило великом латино журком на којој су играли сви и аматери и професионалци, ко како уме.

Латино маратоном који се увек одржава последње суботе у августу Београд се на неки начин опрашта од лета које је било успешно, јер смо туриста имали за петину више него прошле године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво