Читај ми!

Вотерс: "The Wall" више није лична прича

Ремек–дело Роџера Вотерса "The Wall", односно „Зид“ биће изведено у Комбанк арени 1. септембра. Један од оснивача групе „Пинк Флојд“ и главни аутор песама ове култне групе ексклузивно говори за РТС.

„Зид“ (Тhe Wall) је највећа музичко-сценска продукција на свету, а његов аутор, Роџер Вотерс је жива легенда. Дело које носи исто име написао је пре 35 година.

„Кад смо изводили Зид као 'Пинк Флојд', то је била аутобиографска и лична прича, углавном о мени. У новој верзији покушао сам да проширим његову ангажованост. Данас је Зид више антиратни. Више говори да људи треба да почну да комуницирају и да коначно престану да бацају бомбе једни на друге“, објаснио је Вотерс у ексклузивној изјави за Радио-телевизију Србије.

Музички и текстуални садржај је, нажалост, сасвим релевантан и данас, истиче чувени музичар.

„Кажем нажалост, јер би разумно било очекивати да се ствари мењају набоље. Данас бар имамо могућност повезивања са целим светом, под претпоставком да имамо приступ интернету. Имамо већу могућност да се запитамо због ситуације у свету, Зато мислим да данас имамо и могућност да променимо свет набоље“, сматра један од оснивача бенда „Пинк Флојд“.

Један од сегмената „Зида“ који говори о његовој филозофији је учешће локалних клинаца сваког града у којем се шоу изводи.

Вотерсу и музичарима ће се на сцени придружити деца из прихватилишта.

„Увек тражимо децу којој ово искуство може да значи много, децу која немају првокласне услове за раст и образовање. Открили смо широм света да им је овај наступ значио много“, открива Роџер.

Оно што публика 1. септембра увече у Комбанк арени неће видети јесте да ће Вотерс да се упозна са 20 ратних ветерана, што је још једна пракса ове турнеје.

„Никад не причам са њима о политици и ратовима. Није то поента. Желим само да се рукујемо, да поразговарамо, и да погледају шоу“, нагласио је британски музичар.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво