Читај ми!

Слађана спрема „Mушку жену“

Позната београдска кантауторка Слађана Милошевић ће 35 година на сцени обележити концертом „Женска жена - Мушка жена“ у Новом Саду, на којем ће представити нежнији пол на два начина.

Александра Слађана Милошевић, концертом у новосадском „Студију М“, започиње турнеју којом ће обележити три и по деценије уметничког рада.

Зачетница музичких и сценских трендова на овим просторима припрема наступ који је осмишљен као својеврсни музичко-сценски приказ њеног ауторско-енциклопедијског дела „Цивилизација и жена – Мушка жена“.

Још као дете определила се да трага за истином и за суптилним уметничким изразом. На том путу настало је и двотомно дело на 1.700 страна у којем прати улогу жене од древних цивилизација до данас и анализира мушко-женске релације у модерном добу. Каже да јој је циљ да помогне афирмацију жене и побољша односе међу половима.

„Рекла бих да архетип 'мушке жене' описује жену која је сада епохално нова, револуционарна, различита, другачија, која је направила један огроман скок у свом развоју и створила један нови цивилизацијски мит. Ја немам намеру да својим тезама рушим мушки мит или мит о мушкој моћи. Моја теза је да треба радити на једнаковредности и једнаковажности“, објашњава Слађана.

Да свет не припада само једном полу показаће са још 50 извођача, на концерту чији је наслов „Женска жена - Мушка жена“.

„Ја ћу изводити баладе које припадају том неком женском и нежном делу бића, затим ћемо у том другом делу имати ону борбену жену, ратницу, амазонку, имаћемо причу о свему ономе на шта човек ставља предзнак забрањено“, додаје Милошевићева.

Мото Слађане Милошевић је: „Живот који није оставио трага није био вредан живљења“.

Ја се само трудим да будем најбољи човек што могу. Ништа друго.“

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво