Читај ми!

„Рокси мјузик“ и „Смитси“ направили супергрупу

Успони и падови једног музичког агента удружили су чланове чувених британских рок састава „Рокси мјузик“, „Смитс“, „Свејд“ и „Суперграс“ у групу "Chaz Chance And The Prophets". Додуше само у ТВ серији која се снима.

Рок ветерани из група „Рокси мјузик“ (Roxy Music), „Смитс“ (The Smiths), „Свејд“ (Suede) и „Суперграс“ (Supergrass) оформили су нову супергрупу због једне драмске ТВ серије.

Гитариста „Рокси мјузика“ Фил Манзанера, бубњар „Смитса“ Мајк Џојс, басиста групе „Свејд“ Мат Осман и фронтмен „Суперграса“ Газ Кумбс удружили су снаге под именом "Chaz Chance And The Prophets".

Овај фиктивни бенд ће се појавити у новој британској серији "The Records", која се бави успонима и падовима једног музичког агента за таленте.

Иначе, што се Манзанериних активности ван групе тиче, он је 2006. године копродуцирао албум Дејвида Гилмора On An Island, и свирао у његовом бенду на турнејама по Европи и Северној Америци.

Такође је написао сценарио и водио серију од 14 једночасовних радио емисија на станици "Planet Rock", названу The A-Z of Great Guitarists.

Осман је школски друг певача групе „Свејд“ Брета Андерсона, и заједно су били у гаражним групама "The Pigs" и "Suave And Elegant".

Учествовао је и у настајању великих хитова групе, попут Lost in TV и Golden Gun.

Мајк Џојс је тек са „Смитсима“ осетио сласт славе, али је и пре тога лупао бубњеве за манчестерске саставе "The Hoax" и "Irish punks Victim".

"Chaz Chance And The Prophets" су, како се наводи, већ снимили три песме за серију.

Џојс је за магазин Њу мјузикал експрес изјавио: „Калибар музичара – хероји, знате, било би сумануто не урадити то. И песме су oдмах испале одлично. Звуче боувијевски, али нису копија“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије