Читај ми!

И публика и Гета без даха!

Око 40.000 посетилаца, дим, ласери, највећи хитови и Дејвид Гета! У центру пажње четврте вечери и супергрупа „Атомс фор пис“, а наступили су и Марк Најт, Стив Анђело, „Дарквуд даб“, „Ван Гог“, „Панкрти“, ДЛМ...

Највећи хитови, пиротехника, дим и ласери само су неки од детаља који су пратили наступ једног од најпопуларнијих ди-џејева на планети, радо виђеног госта у Србији, Дејвида Гете.

Тачно у поноћ претпоследње вечери „Егзит“ фестивала Гета је започео наступ пред препуном Денс ареном, процена надлежних око 40.000 посетилаца.

Бина уз визуелне пројекције и осветљење одузима дах, а на посебно добру атмосферу утиче и то што је простор около конструисан као арена са трибинама до врха зидина Петроварадинске тврђаве.

„Господе, какав невероватан призор“, повикао је Гета у једном моменту, када је више дестина хиљада људи испред њега заплесало на тактове најомиљенијих песама.

Денс арена постала је атракција за посетиоце „Егзита“ и сваке године је све већа, опремљенија савременим осветљењем и озвучењем, а све је више великих имена које привлачи попут Марка Најта и Стива Анђела који су наступили након Гете.

За љубитеље алтерантивнијег звука и свирке уживо, посластица је био концерт супергрупе „Атомс фор пис“ на Главној бини, кога, између осталих, чине фронтмен бенда „Рејдиохед“ Том Јорк и Фли, легендарни басиста групе „Ред хот чили пеперс“.

Публика „Егзит“ фестивала имала је прилику да присуствује концерту са њихове прве турнеје, на којем су представили деби албум Амок, објављен у фебруару ове године.

Музика бенда препуна је различитих иновативних електронских звукова, који окупирају пажњу и изазивају радозналост слушалаца.

На Фјужн бини кратко је наступила и Дилајла, позната по песми Time, коју је извела са саставом „Чејс енд статус“, а који је након „Атомс фор пис“ забављао публику на Главној бини до раних јутарњих сати.

Програм "After Two" (после два) након великих звезда на Главну бину доводи одличне ди-џејеве који неуморно, да самог јутра не спуштају темпо. Истински љубитељи провода ту плешу готово до зоре.

Наступ на „Рифс енд битс“ бини имала је и београдска реперка Ем-Си Сајси.

Претпоследње вечери наступили су и „Дарквуд даб“, „Ван Гог“, „Панкрти“, ДЛМ и Хорнсмен Којот.

И овогодишњи „Егзит“ отворио је капије невладиним органзацијама у оквиру Агора бине, на којој се одржавају трибине и дебате сваког фестивалског поподнева, и традиционалног НГО сајма.

На трибинама и штандовина у суботу се представило више десетина удружења и невладиних органзација, међу којима и оне које се баве заштитом животне средине, људских права, затим студентске организације, као и Атеисти Србије.

Овогодишњи „Егзит“ фестивал капије затвара у понедељак рано ујутру.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара