Читај ми!

„Стонси“ коначно дебитовали на „Гластонберију“

Чувени састав „Ролингстонс“, наступио је у оквиру турнеје "50 and Counting" на „Гластонбериjу“, највећем британском фестивалу. Рок ветерани су приредили прави спектакл за око 135.000 присутних.

На свом првом наступу, на угледном „Гластонбери фестивалу", бенд „Ролингстонс" је приредио прави шоу.

Велики део присутних (било их је око 135.000) дошао је испред главне бине на свирку, која је отворена нумером Jumpin' Jack Flash.

Рок ветерани први пут су свирали на једном од најпрестижнијих музичких догађаја на свету, 43 године од његовог оснивања.

„Ево нас овде после свих ових година. Драго нам је да су нас коначно позвали", нашалио се Мик на почетку концерта.

Мик Џегер је доказао да има једнако енергије као и када је бенд био на врхунцу славе, јер је неуморно трчао по сцени и ђускао све време. Он је искористио наступ да прикаже неколико дречавих костима, укључујући сако од зелених шљокица и плашт од црног перја.

На врху бине налазио се огромни феникс, који је махао крилима и бљувао ватру. Осим старих хитова, бенд је свирао и нове песме. Концерт је завршен бисом са нумерама You Can't Always Get What You Want и Satisfaction.

Џегер се захвалио фановима што су дошли и најавио још концерата у будућности. „Хвала свима што сте дошли да нас гледате, ми ово радимо неких 50 година, али ако вам је ово први пут да сте видели бенд молим вас дођите нам опет", рекао је Мик.

У оквиру турнеје "50 and Counting" бенд је свирао у Северној Америци, а следећег месеца наступиће у лондонском Хајд парку.

„Стонси" су годинама одбијали понуде да свирају на „Гластонберију", али су на крају ипак „пригрлили приземни, непосредни дух фестивала" који се одржава на фарми у југозападној Енглеској.

Гитариста Кит Ручардс је рекао да је бенду предодређено да свира на „Гластонберију".

„Ја на то гледам као на кулминацију нашег британског завештања. Треба да се догоди и догодиће се", навео је Ричардс пре наступа.

„Гластонбери фестивал" основао је 1970. године Мајкл Ивис на својој фарми близу Пилтона, 190 километара југозападно од Лондона.

Фестивал је познат по веома разноврсном програму и блатњавом терену, који је неизбежан уколико падне и кап кише.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије