Читај ми!

„Смак“ се одужио Крагујевчанима

Крагујевац је синоћ био у делиријуму због великог концерта групе „Смак“, а Точак и екипа су приредили прави спектакл пред 10.000 обожавалаца. После 15 година паузе, са бине су се чули хитови „Људи није фер“, „Шумадијски блуз“, „Иди“, „Црна дама“, „Улазак у харем“, „Зајди зајди“, а концерт је завршен звецкањем „Даира“.

Први свирачки дан на трећем Арсенал фесту у Крагујевцу протекао је, очекивано, у знаку великог концерта састава „Смак" који је у свом граду наступио пред 10.000 обожавалаца, што представља апсолутни рекорд посете једне вечери од оснивања фестивала.

Забава се одмах затим наставила на испуњеном Гарден стејџу, где је уз групу „Бабе" уживало око 2.000 људи.

Наступ „Смака" неочекивано је каснио скоро пола часа, јер је река људи кренула ка Кнежевом арсеналу тек који минут уочи предвиђеног термина од 22:00 па се на улазу створио чеп.

Радомир Михајловић Точак и екипа одложили су накратко почетак јер нису хтели да ико остане ускраћен за део свирке која је, репертоарски, представљала, практично, копију великог децембарског концерта у Комбанк арени, уз један додатак.

Такав след дешавања јасно је наговестила уводна Кад спаваш сам, овације одмах на почетку показале су колико дуго и жељно је Крагујевац ишчекивао свој „самостални музички ансамбл".

Брзо се на бини нашао и гост Пера Џо за потребе Шумадијског блуза, мајстор на усној хармоници се, после општепознатих хитова Људи није фер и Професор појавио на сцени и у стандарду "Crossroads" који је уједно био тај једини адитив у односу на Београд.

Горе доле и Биска 2 нашле су се у репертоару пре него што је Борис Аранђеловић, који је поново маестрално отпевао концерт, место за микрофоном привремено препустио млађем колеги Најди за низ из деведесетих 5. мај, Мирис ње, Иди, Можда имам времена, Лисица, Циганско срце и Јужни воз.

Све је и по повратку Бориса настављено по „плану и програму" - Ел Думо, Блуз у парку, Тенџи танџи.

„Још није касно, тек смо се загрејали", поручио је Точак пред Невидљиве теразије које су биле увод у рафалну завршницу. Ало, Црна дама, па после кратког повлачења инструментал Укор уз слике покојног Лазе Ристовског на видео бимовима.

Уследили су хитови СателитПлава песма, Улазак у харем, Зајди зајди а на крају су, наравно, зазвецкале Даире.

Смак је публици приредио на фестивалу много више од фестивалског наступа - био је то њихов прави, велики концерт какав се и очекивао после 15 година паузе у матичном граду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије