Читај ми!

„Краљевски апартман“ за „Вајтснејк“

Један од најпознатијих и најдуговечнијих српских хард рок састава – „Краљевски апартман“ – још једанпут ће наступити као предгрупа легендама из Велике Британије – групи „Вајтснејк“.

Београдска група „Краљевски апартман" наступиће као предгрупа на великом концерту групе „Вајтснејк" у петак 14. јуна на Доњем граду Калемегдана, саопштено је из „Авалон" продукције.

Популарни рокери промовишу свој албум Игре без правила из прошле године, а током једночасовног наступа извешће и неке од својих највећих хитова. Капије се отварају од 19 часова, а „Краљевски апартман" се на бини очекује већ око 20 часова.

„Краљевски апартман" један је од најдуговечнијих хард рок састава у Србији, са каријером која сеже чак до 1979. године када гитариста Зоран Здравковић оснива бенд „Апартман 69" са којим 1983. објављује албум Сети се моје песме.

Тринаест година касније Здравковић оснива нови бенд са певачем Зораном „Лоткетом" Лаловићем којем дају назив „Краљевски апартман" и 1997. године објављују албум Long Live Rock 'n' Roll са и данас популарним песмама као што су Мрачан град и Мистерија.

Следе албуми Изгубљен у времену (2000), Рокер (2002), Рука правде (2004), Чувар тајни (2008) и прошлогодишњи Игре без правила.

„Краљевски апартман" један су од ретких домаћих бендова чији су албуми дистрибуирани у око 20 земаља света као што су Русија, Холандија, Јапан, Немачка и друге.

Статус једног од најбољих хард рок бендова код нас потврдили су и наступом пре легендарне групе „Дип парпл" у Београду 2004. године, али и пре групе „Вајтснејк" на Ташмајдану 2006. године.

Публика их највише препознаје по култним рок песмама Дама из краљевског апартмана, Не верујем у лажне анђеле, Рука правде...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара